Moda feminină pe care şi bărbaţii ar purta-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moda masculină a fost, până de curând, îndelung victimizată şi marginalizată, cu prea puţine opţiuni prezente şi un interes fad din partea industriei. Situaţia este pe cale să se schimbe graţie unui fenomen care a devenit şi mai vizibil la cele mai recente prezentări de colecţii pentru femei.

Colin Chapman, blogger de modă pentru site-ul publicaţiei britanice „The Guardian“, este doar unul dintre cei mulţi care sesizează tendinţa masculinizării feroce a modei feminine.

„Lumea modei se referea strict la ţinutele feminine. Revistele de specialitate pentru bărbaţi includeau, cel mult, ceasuri şi costume, ceea ce nu este neapărat incitant pentru toţi bărbaţii, orice s-ar crede“, scrie Chapman.
 

Acum un sezon, chiar, atenţia pica pe anumite ţinute masculine efeminate complet, în măsura în care fusta îşi făcuse apariţia pe podiumul de prezentare al bărbaţilor. Deşi s-a dovedit a fi doar un şoc de moment, moda continuă să amestece influenţele într-un joc al sexelor.

Geaca ei, bună şi pentru el

Astăzi, bărbaţii se pot simţi răzbunaţi, în măsura în care garderoba lor a devenit sursă de inspiraţie pentru marile case de modă. Tendinţa s-a anunţat timid de câteva sezoane încoace, cu ajutorul unor designeri precum Stella McCartney, care a propus, de exemplu, stilul băieţos (tomboy) prin salopete sau tandemul format din bluză şi pantaloni.

image

Creaţie Rick Owens

image


Creaţie Miu Miu
 

image


Creaţie Hermes
 

Explozia ultimilor ani, prezentă în presa de specialitate şi nu numai, a dus la crearea unui nou spectru masculin, unde sunt luate în considerare toate combinaţiile, de la sobru la incendiary, realitate care a început să prindă contur şi în vestimentaţia feminină. Dispariţia tocului în favoarea pantofului cu talpă joasă, promovarea sacourilor şi, implicit, a tăieturilor drepte, specifice costumelor masculine, şi reinterpretarea pantalonilor în garderoba femeii sunt doar câteva dintre elementele care demonstrează simbioza dintre sexe, la nivel vestimentar.

image

Creaţie Paul Smith

image


Creaţie Paul Smith

Stilul androgin este, deseori, o scurtătură folosită de femei pentru a purta haine de bărbaţi. Dar având în vedere că moda masculină devine din ce în ce mai îndrăzneaţă, de ce să nu fie invers? Dacă există ceva de invidiat în moda feminină, atunci sunt simţul şi libertatea experimentelor, dar şi lipsa unei griji faţă de reguli, este de părere Chapman.

Colecţia Miu Miu pentru toamnă-iarnă 2014 a inclus, pe lângă pantofii legendari, şi câteva haine de sezon pe care la fel de bine un bărbat ar putea să le poarte. Realizate dintr-un material cauciucat, extrem de voluminoase, dar cu croieli drepte, piesele au avut puterea masculină pentru a transforma ţinuta într-una unisex.  

image

Creaţie Paul Smith

image


Creaţie Miu Miu


 

Pijamalele masculine ale femeii
 

Şi casa de modă Hermès, promotoare a feminităţii clasice de obicei, a optat pentru imaginea minimalistă, prezentând haine sculpturale din lână, extrem de voluminoase şi complet lipsite de o apartenenţă la sex. Pe lângă acestea, au fost prezentate costume lălâi, demne de o prestanţă masculină.
 

Designerul Paul Smith a apelat la pijamale elegante, tendinţă pe care şi Stella McCartney o anunţa acum câteva sezoane. 
 

„Pijamalele sunt, cumva, o ştampilă a vestimentaţiei masculine, dar jachetele tip pijama ale lui Paul 

Smith arată cât potenţial şic există acolo, indiferent că este vorba de ţinute de seară sau de vară“, susţine Chapman.

Brandul lui Rick Owens a prezentat pantalonii tip biker, din piele, cu întărituri la genunchi, dar potriviţi doar pentru fete cu siluete suple şi cu preferinţe masculine. Owens este cunoscut pentru abilitatea sa de a gândi piesele vestimentare într-o manieră unisex, ceea ce pare să-i priască, având în vedere tendinţa viitorului. Casa de modă Sacai a transformat din jachetele de lână, influenţate de stilul 

biker, elementul principal al sezonului viitor.



Citeşte şi:

FOTO Acum ştii cum: ghid vizual de asortare a costumului cu pantofii


Femeile încearcă până la 40.000 de obiecte vestimentare de-a lungul vieţii, dar câte haine şi accesorii decid să cumpere?

Noua frumuseţe feminină se poartă cu încălţări urâte


 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite