LIVE Satul lui Moș Crăciun, de la Polul Nord. Bine ați venit în locul unde trăiește cel mai așteptat personaj din lume! VIDEO

0
Publicat:

Satul lui Moș Crăciun se găsește la Polul Nord, în orașul Rovaniemi din Finlanda. Rovaniemi este capitala provinciei Laponia. Oamenii de pretutindeni pot vedea în direct ce se întâmplă în Santa Claus Village (engl. satul lui Moș Crăciun).

Copiii și părinții îl pot întâlni pe Moș Crăciun și să traverseze Cercul Arctic magic în fiecare zi la Satul lui Moș Crăciun, situat în localitatea Rovaniemi din Laponia, Finlanda.

Moș Crăciun își petrece timpul în Satul lui Moș Crăciun în fiecare zi a anului pentru a avea grijă ca misiunea lui - aceea de a pentru a oferi cadouri, dar și pentru a răspândi dragoste și bunăvoie pe tot globul - să fie îndeplinită cu succes în fiecare an.

Santa Claus Village. FOTO visitrovaniemi.fi
Santa Claus Village. FOTO visitrovaniemi.fi

Ce puteți face în Satul lui Moș Crăciun

Satul lui Moș Crăciun de la Cercul Arctic este amenajat ca un loc magic care oferă servicii și facilități de vis.

În Rovaniemi există multe magazine de suveniruri, precum și oficiul poștal principal al lui Moș Crăciun, companii de diverse servicii, cafenele și restaurante. Bineînțeles, Moș Crăciun este și el acolo, în camera lui, în fiecare zi a anului.

Satul Moș Crăciun este situat la 8 km la nord de Rovaniemi, în direcția Ivalo, de-a lungul autostrăzii numărul 4. În Cercul Arctic se poate ajunge și cu autobuzele locale. De asemenea, există și un aeroport situat la 2 kilometri de Rovaniemi.

În apropiere de Rovaniemi există și un parc de distracție - Santa Park, care oferă mai multe atracții, printre care Cercul Arctic, oficiul poștal al lui Moș Crăciun, biroul lui Moș Crăciun, numeroase magazine și restaurante.

De asemenea, mai puteți vizita o expoziție de sculpturi din gheață, atelierul secret al elfilor lui Moș Crăciun, școala elfilor, iar cei mici se pot distra cât ziulica de mare în numeroase locuri de joacă pentru copii.

Istoria lui Moș Crăciun

Mult-iubitul moş, a cărui sosire este aşteptată în noaptea de 24 spre 25 decembrie, era, la începuturi, Sfântul Nicolae (c. 270-c. 345 d. Hr.) preţuit de toţi creştinii şi care, în Occident, apare mai târziu, în unele iconografii, reprezentat cu barbă albă şi cu o mantie roşie. El călătorea pe spinarea unui măgăruş.

A fost de faţă la faimosul sinod de la Niceea (325 d. Hr.). La peste şase secole după moarte, moaştele sale i-au fost aduse din Mira natală la Bari, în 1087.

Un deget de la mâna dreaptă a ajuns şi la Bucureşti, în secolul al XIX-lea, fiind depus cu mare evlavie, la Biserica Sfântul Gheorghe-nou. Este unul din cei mai iubiţi sfinţi ai ortodoxiei. Este considerat protector al copiilor şi aducător de daruri, aşa cum se serbează şi în România.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite