FOTO VIDEO Recoltă de căzături la Săptămâna Modei Haute Couture de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colecţia Elie Saab FOTO Getty
Colecţia Elie Saab FOTO Getty

Săptămânile Modei continuă să surprindă de fiecare dată, nu numai prin tendinţele anunţate, ci şi prin protestele care au loc, ţinutele demne de poveşti cel puţin bizare sau căzăturile spectaculoase ale modelelor.

În cadrul Săptămânii Modei Haute Couture de la Paris, care se încheie astăzi, colecţia Elie Saab a fost nu doar una dintre cele mai apreciate, ci şi una dintre cele mai amuzante prezentări. Rochiile lungi şi diafane de seară le-au dat bătai de cap modelelor, încălţate pe tocuri prea înalte, ceea ce a dus, ca în fiecare sezon, la obişnuita recoltă de căzături.

getty

FOTO Getty

getty

FOTO Getty

Pe podiumul de la Paris a fost prezentată şi cea mai recentă colecţie a designerului Jean Paul Gaultier, care a reinterpretat fluturii în orice fel posibil: pe bluze, pe rochii, pe post de accesoriu pentru păr şi chiar şi în coafuri. Surpriza colecţiei a fost Dita von Teese, vedetă îndelung admirată într-o ţinută de forma unui fluture exotic.

reuters

Dita von Teese şi Jean Paul Gaultier FOTO Reuters 

Principalele tendinţe evidenţiate în cadrul Săptămânii Modei Haute Couture de la Paris au fost culorile pastel, care îşi continuă dominaţia pe podium, tăieturile geometrice, rochiile şi fustele de dimensiuni maxi, combinaţiile de imprimeuri colorate dar şi ţinutele uni, în culori aprinse.

Nici invitaţii nu s-au lăsat mai prejos: vedetele, bloggerii, modelele şi editorii marilor reviste de modă purtând ţinute cat mai şocante. Anna dello Russo şi-a arătat din nou latura excentrică, iar Lady Gaga a confirmat gusturile sale vestimentare ciudate.

image

Cara Delevingne FOTO reveal.co.uk

Manechinul Cara Delevingne s-a afişat, ca de obicei, cu un top cu mesaj şi cu o atitudine demnă de un star. Sloganul imprimat pe tricoul modelului “Twerking is not a crime” ( “Să dansezi în stilul Twerk nu e o crimă”), i-a amuzat pe cei prezenţi la eveniment. 

La fel ca anul trecut, în timpul Săptămânii Modei la Berlin, care a deschis sezonul evenimentelor dedicate pasionaţilor de modă, s-a pus accentul pe hainele potrivite siluetelor medii, cu măsuri de la 38 în sus. Sub motto-ul “Formele sunt sexi”, 50 de colecţii de acest fel au fost prezentate publicului, cu scopul de a atrage atenţia asupra imaginii eronate pe care industria modei o promovează, în mod curent, despre felul în care ar trebui să arate femeile. Modelele care au defilat în cadrul acestor prezentări dedicate femeilor obişnuite sunt extrem de rar întâlnite pe podiumuri, unde încă sunt preferate modelele scheletice. 

Un alt moment controversat din cadrul Săptămânii Modei la Berlin a fost protestul PETA, ocazie cu care s-au adunat în faţa Porţii Branderburg mai multe reprezentante ale organizaţiei care militează pentru drepturile animalelor, îmbrăcate doar în lenjerie intimă, în timp ce afară erau  3°C. Iubitoarele de animale  s-au pictat cu modele care imitau pielea animalelor, pentru a atrage astfel atenţia asupra folosirii abuzive şi imorale a pielii şi a blănii animalelor în industria modei.

reuters

FOTO Reuters 

image

Colecţia Marina Hormanseder FOTO idolmag.co.uk

O colecţie bizară, prezentată la Berlin de designerul Marina Hormanseder, a atras atenţia criticilor de modă, ţinând cont că piesele au fost inspirate de stilul cămăşilor de forţă folosite în scopuri medicale şi de proteze.

reuters

Colecţia Marinei Hormanseder FOTO Reuters 

Se zvoneşte că Lady Gaga a fost impresionată de ideile lui Hormanseder şi că deja a comandat anumite piese din prezentare.

A consemnat Alexandra Laura Ghiţoi

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite