FOTO Sacul de gunoi, piesa verii 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geanta-sac de gunoi, pe podiumul Lanvin, la Paris FOTOGRAFII Afp
Geanta-sac de gunoi, pe podiumul Lanvin, la Paris FOTOGRAFII Afp

La Săptămâna Modei de la Paris, casa de modă Lanvin a încercat să readucă plasticul pe podium, de această dată sub forma unui sac de gunoi. Departe de a fi o glumă, accesoriile trăznite se vor vinde la preţul a câteva sute de euro în câteva luni

Colecţia pentru primăvară-vară, creată de Alber Elbaz pentru Lanvin, a fost presărată cu elemente controversate, tipice designerului israelian: bijuterii supradimensionate, volane şi rochii pentru covorul roşu.

Dar frapante au fost, în special, opt dintre ţinutele prezentate, combinate cu genţi cu o formă identică sacului de gunoi. Cuvântul „trash” (gunoi – n.r.) face referire şi la un anumit stil vestimentar, care implică o dezordine bine pusă la punct între piese. „Dacă îţi place trash, în special eurotrash, atunci accesoriile Lanvin sunt croite perfect pe gustul tău”, scrie „Daily Mail”.

În ciuda asemănării cu un obiect de uz casnic atât de comun, genţile-sac de gunoi, care vin în diferite culori şi finisaje, se vor număra printre cele mai exorbitante accesorii. Cei familiari cu preţurile produselor Lanvin ştiu de pe acum că accesoriile se vor vinde pentru sume de 1.300 de euro, fiind parte din colecţia de podium. Nu este imposibil să coste chiar şi mai mult de atât.

lanvin saptamana modei de la paris primavara vara 2014

Genţile au completat o colecţie bazată pe materiale lucioase şi cu aspect metalic. Au fost asortate la salopete elegante de seară, rochii de cocktail şi fuste scurte. A existat chiar şi o ţinută cu o geacă de motor, din piele aurită de piton, cu mâneci scurte.

lanvin saptamana modei de la paris primavara vara 2014

Într-un interviu acordat după show, Elbaz a vrut să contureze o idee principală. „Nu fac genţi de gunoi”, a spus el. Aşa că s-ar putea ca denumirea loc să nu aibă nicio legătură cu asemănarea perfectă cu sacul de gunoi.

lanvin saptamana modei de la paris primavara vara 2014
Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite