Doi soți stabiliți în Franța au deschis un magazin românesc în centrul unei comune

0
Publicat:

Doi soți români stabiliți în Franța au hotărât să-și facă o afacere. Astfel, Cătălina și Ștefan Sburlan au pus pe picioare un magazin românesc, numit „Chez trois frères” (n. red „La trei frați”), în centrul comunei Pamproux, relatează La Nouvelle Republique.

Cătălina și Ștefan Sburlan
Magazinul se numește „Chez trois frères”.Foto: Facebook Magazin Romanesc Pamproux /Chez trois frères

De la deschiderea afacerii, care a avut loc la jumătatea lui februarie, centrul comunei a prins viață, conform publicației franceze. 

Româncă a mărturisit că este în Franța încă din anul 2018. În plus, Cătălina Sburlan a afirmat că a făcut facultatea în România și a studiat limba franceza. „Am venit în Franța și în Deux-Sèvres cu copilul nostru de șapte luni, pentru că părinții și socrii mei locuiau în Saint-Maixent. Iubeam deja țara și limba, a fost o oportunitate care mi-a zâmbit! Mă adaptez foarte repede la noutate și îmi place să comunic”, a declarat românca. 

Fiind întrebată despre începutul în Deux-Sèvres, antreprenoarea a dezvăluit că: „Inițial, am locuit în La Mothe-Saint-Héray. Atât eu, cât și soțul meu lucram la abatorul din Sainte-Éanne, pe linia de sacrificare. Începutul a fost dificil, dar oamenii din jurul nostru m-au încurajat să merg înainte și să îmi depășesc limitele. Așa am început afacerea noastră”, a povestit ea. 

Ulterior, românca a vorbit și despre motivul pentru care au ales să locuiască și să deschidă afacerea în comuna Pamproux. 

Bona copilului nostru era în Pamproux. Mi s-a părut o comună frumoasă și liniștită. Am găsit o casă aici în urmă cu trei ani. Avem trei copii, unul în vârstă de cinci ani, altul de doi ani și jumătate și cel mic de un an și două luni. Ultimii doi s-au născut aici. Școala este foarte aproape, este convenabil!”, a mărturisit ea. 

Mai mult decât atât, înainte de a deschide magazinul, românca a studiat piața. Astfel, a aflat că în zonă trăiesc circa 500 de români. 

Românii pot găsi la magazinul celor doi soți români: cozonac, brioșe, varză murată, cârnați uscați, palincă și țuică de prune. Acesta se află: 10 Place du President-Mendes-France, Pamproux.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite