Cofondatorul Google şi-a cumpărat o insulă paradiziacă în Puerto Rico, cu 32 de milioane de dolari

0
Publicat:

Larry Page, cofondator al companiei Google, revine în atenţia presei cu o achiziţie spectaculoasă: o insulă privată din Puerto Rico.

Larry Page, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, foto arhiva
Larry Page, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, foto arhiva

Este vorba despre insula Cayo Norte din Puerto Rico, cu o suprafață de 300 de acri, pentru care miliardarul a plătit 32 de milioane de dolari, informează yahoo!news, citând publicaţia Business Insider.

Potrivit documentelor, contractul s-a semnat în anul 2018, când miliardarul a apelat la o societate cu răspundere limitată, U.S. Virgin Island Properties, pentru a deveni proprietarul acestei insule, care este considerată cea mai mare insulă privată din tot Puerto Rico, şi a plătit suma uriașă de 32 de milioane de dolari. Tranzacția în afara pieței a inclus o parcelă mai mare, pentru 28,7 milioane de dolari, și o bucată de teren mai mică, pentru 3,4 milioane de dolari.

O scurtă căutare pe internet oferă rapid informaţii despre această insulă: „Cayo Norte - cunoscută şi ca sub West Key sau North East Key - este situată la aproximativ 20 de mile marine la est de Puerto Rico și este poziționată în largul coastei Culebra. Acest refugiu tropical are plaje uimitoare cu nisip alb, iar zona din jurul său este plină de recife de corali și de animale sălbatice, inclusiv broaște țestoase de mare pe cale de dispariție”.

De când a cumpărat Cayo Norte, Larry Page, nu a depus nicio cerere de dezvoltare, informează Business Insider, ai cărui ziarişti l-au contactat pe Richard Gautier, directorul biroului de planificare teritorială din Culebra. Potrivit localnicilor, a existat, totuși, activitate în apropierea insulei, în sensul că au fost văzute persoane care folosesc plăci de surf cu propulsie electrică, care a devenit rapid sportul nautic preferat de giganți din domeniul tehnologiei precum Page, Mark Zuckerberg și Larry Ellison.

Larry Page a cumpărat deja cinci insule private, care sunt răspândite în Caraibe și în Pacificul de Sud. Cele mai cunoscute sunt insula Tavarua din Fiji și insula Eustatia din Insulele Virgine Britanice - nu departe de insula Necker a lui Richard Branson. De asemenea, în 2014, Page a renunțat la 23 de milioane de dolari pentru a achiziționa Hans Lollik și Little Hand Lollik în Insulele Virgine americane.

Vă reamintim că Larry Page, cofondator Google, se afla, la sfârşitul anului trecut, pe locul 8 în topul celor mai bogaţi oameni din lume, întocmit de Forbes, averea lui estimându-se la acea dată la 102,2 miliarde de dolari. Aşa că întrebarea cititorilor dacă nu cumva miliardarul Larry Page ar putea încerca să cumpere toate insulele private din lume  sau cel puțin o bună parte din ele este justificată.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite