Cine va avea grijă de câinii corgi ai reginei Elisabeta a II-a

0
Publicat:

  Ducele de York, prinţul Andrew, şi fosta sa soţie vor avea grijă de câinii din rasa corgi ai regretatei regine Elisabeta a II-a, informează DPA.

regina caini corgi 0 jpeg

O purtătoare de cuvânt a lui Andrew a declarat că el şi Sarah îi vor lua pe Muick şi pe Sandy - doi câini din rasa corgi pe care suverana i-a primit în dar de la fiul ei, potrivit Agerpres. 

Regina a deţinut peste 30 de corgi în timpul domniei sale, dragostea sa pentru această rasă fiind binecunoscută.

La începutul anului 2021, ea a primit în dar doi căţei, un dorgi şi un corgi, de la Andrew în timp ce locuia la Windsor în timpul lockdown-ului.

Căţeii i-au menţinut buna dispoziţie reginei în timp ce ducele de Edinburgh se afla în spital, iar Palatul Buckingham şi familia regală se confruntau cu consecinţele „Megxitului” şi ale interviului acordat de ducii de Sussex vedetei de televiziune Oprah. Regina l-a numit pe dorgi „Fergus” după unchiul ei care şi-a pierdut viaţa la datorie în timpul Primului Război Mondial, iar pe corgi „Muick”, pronunţat „Mick”, după Loch Muick de pe domeniul Balmoral.

Regina a fost însă foarte afectată când Fergus, în vârstă de doar 5 luni, a murit câteva săptămâni mai târziu, după decesul lui Philip.

El a fost înlocuit ulterior cu un nou corgi, oferit în dar reginei de prinţul Andrew şi de prinţesele Beatrice şi Eugenie cu ocazia aniversării sale oficiale de 95 de ani, pe care suverana l-a numit „Sandy”.

Căţeii au fost o sursă constantă de bucurie pentru regină în timpul lockdown-ului, a declarat garderobiera ei, Angela Kelly.Cei mai mulţi dintre corgii reginei descind din primul ei corgi, „Susan”, care i-a fost dăruit la împlinirea vârstei de 18 ani, în 1944.  

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite