Cel mai popular loc de muncă de pe TikTok: ”Lazy Girl Jobs” - echilibrul perfect între serviciu și viață personală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În era digitală, viziunea despre locul de muncă ideal s-a schimbat considerabil. Termenul ”Lazy Girl Jobs”, în traducere "locuri de muncă pentru fete leneșe", a devenit popular pe TikTok din nevoia și dorința oamenilor de a avea un echilibru între muncă și viață personală, dar și pentru a evita extenuarea. Dar ce înseamnă cu adevărat ”Lazy Girl Jobs” și de ce a devenit atât de popular pe TikTok?

Citește și: Jobul plătit cu 10.000 de lei net pe lună, dar evitat de români. Doritorii se pot califica la locul de muncă

Ce înseamnă ”Lazy Girl Jobs” - "locuri de muncă pentru fete leneșe"?

Înțelegerea termenului vine, în primul rând, din perspectiva creatorului său, Gabrielle Judge, o influenceră de pe rețeaua de socializare, cea care a și popularizat această expresie pe TikTok. Astfel, ea a definit astfel de locuri de muncă ca fiind perfecte: te poți bucura de un salariu confortabil, fără a fi nevoie să depui un efort extenuant. În plus, un astfel de job poate fi efectuat adesea de la distanță sau de acasă. Totuși, "locurile de muncă pentru fete leneșe" nu se referă strict la anumite cariere, ci mai degrabă la un mod de gândire sau la o mentalitate față de muncă.

Citește și: 13.000 de noi locuri de muncă în retail, HoReCa și turism. Ce posturi se caută și care sunt salariile

Tendința creșterii popularității trendului ”Lazy Girl Jobs” pe TikTok

Explozia acestui termen pe TikTok și pe Google a scos în evidență o dorință reală a oamenilor de a avea un loc de muncă care să le ofere pace și echilibru. Dincolo de beneficiile financiare, nevoia de a avea un control mai mare asupra programului și activităților de zi cu zi a devenit esențială. Libertatea experimentată în timpul pandemiei a deschis ochii multor persoane la posibilitățile de a munci într-un mod mai autonom.

Cum sunt prezentate ”locurile de muncă pentru fete leneșe” pe TikTok?

Videoclipurile prezintă, de obicei, indivizi lucrând într-un ritm relaxat, fără presiuni care să le crească nivelul de stres. Subtitrările, adesea amuzante, evidențiază beneficiile unui astfel de loc de muncă. „Eu la locul meu de muncă pentru ”fete leneșe”, unde stau liniștită, tot ce fac este să scriu e-mailuri, să trimit e-mailuri și primesc un salariu bun.", a spus Gabrielle Judge.

Aceste clipuri subliniază, astfel, ideea că un astfel de loc de muncă oferă un echilibru ideal între efort și recompensă.

Echilibrul muncă - viața personală

Echilibrul dintre muncă și viața personală a devenit o preocupare importantă în ultimii ani. Studiile arată au că mulți oameni apreciază mai mult confortul psihic în timpul muncii decât avansarea în carieră. Acest lucru a fost evidențiat de succesul enorm al trendului ”Lazy Girl Jobs” - "locuri de muncă pentru fete leneșe" pe TikTok. Dorința de a te simți valoros și respectat la locul de muncă, fără a fi epuizat, rezonează cu o masă mare de oameni.

Sfaturi pentru a obține un echilibru perfect la locul de muncă

  1. Definirea sarcinilor - Optați pentru un loc de muncă care vă permite să aveți control asupra lucrurilor pe care le aveți de făcut într-o zi. Nu vă încărcați cu prea multe și încercați să realizați, de exemplu, trei bine, în loc de cinci proaste, sub presiune.
  2. Flexibilitatea programului - Alegeți joburi care oferă confort în ceea ce privește programul de lucru.
  3. Evitarea extenuării - Ascultați-vă corpul și mintea și asigurați-vă că luați pauze regulate pentru a evita epuizarea.

În concluzie, ”Lazy Girl Jobs” - "locurile de muncă pentru fete leneșe", în ciuda denumirii lor, sunt de fapt locuri de muncă care valorizează echilibrul, autonomia și bunăstarea angajatului. Acestea nu sunt destinate celor "leneși", ci mai degrabă celor care doresc să lucreze într-un mediu care respectă nevoia lor de echilibru și sănătate mintală. Gabrielle Judge susține că este timpul să redenumim aceste locuri de muncă și să le vedem ca pe niște oportunități pentru o viață profesională echilibrată și satisfăcătoare.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite