Academia de mers pe tocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baba suferă la frumuseţe, dar se pare că, de cele mai multe ori, nu suferă cum trebuie. 95% din femei nu merg corect în pantofii cu toc, motiv pentru care un designer american a creat o academie unde învaţă femeile să-şi folosească la modul cel mai feminin atuurile.

„How To Walk In High Heels New York City (Cum să mergi pe tocuri în New York)” este academia înfiinţată de Victor Chu, care a observat, de-a lungul timpului, că majoritatea femeilor chiar nu ştiu cum să meargă frumos, încălţate fiind cu pantofi cu toc. 

Aşa că fostul designer s-a gândit să ofere experienţa sa în ajutorul femeilor, contra sumei de 50 de dolari pe oră, la prima şcoală de acest gen, potrivit „The Daily Mail”.

„95% din femei nu ştiu cum să umble în tocuri. Femeile cred că pantofii cu toc le face mai senzuale, mai sexy, dar când le vezi expresia încordată pe faţă şi postura nefericită... Am văzut bărbaţi râzând la vederea unor astfel de situaţii, aşa că nu mai este nimic sexy aici”, a spus Cece Chin, partenera lui Chu.

tocuri femei pantofi

(Picioarele actriţei Nicole Kidman, o pasionată a tocurilor înalte după ce s-a despărţit de Tom Cruise)

Pantofii stiletto, cu un toc înalt şi foarte subţire, au fost de la început o semnătură a vedetelor şi a femeilor de carieră, dar serialul „Totul despre sex” a dus drogostea pentru pantofi la un alt nivel. Au devenit, datorită lui Carrie Bradshaw şi al prietenelor sale, un must-have pentru toate femeile. Dar adevărul este că nici pe departe toate femeile sunt pregătite pentru o astfel de experienţă.

tocuri femei pantofi carrie bradshaw

(Dragostea lui Carrie pentru pantofi s-a transmis iremediabil şi fanelor serialului)

Dar acest lucru nu le împiedică femeile să nu se mai încalţe cu aşa ceva. „Vezi tot timpul femei de succes în pantofi cu toc. Nu o să ajung prea departe în balerini”, a spus una dintre „elevele” la curs. Femeia, în vârstă de 38 de ani, crede că tocurile sunt reprezentative pentru femeile ambiţioase.

tocuri femei pantofi

Chu le reaminteşte femeilor că, atunci când vine vorba de tocuri înalte, repetiţia este mama învăţăturii. De asemenea, este necesară o tranziţie uşoară, deloc forţată. Cu alte cuvinte, nimeni nu poate trece dintr-odată de la balerini la tocuri de 13 cm, cu succes.

Chu poate să spună, după o scurtă analiză a tocului, a tălpii şi a înălţimii pantofului dacă va creea dureri de picioare. Chiar şi cu o tehnică excelentă, se pare că există limite.

„Majoritatea femeilor nu vor să audă acest lucru, dar orice are peste 7,60 de centimetri este cu adevărat periculos”, a spus Victor Chu.

Este lucrul pe care el încearcă să-l prevină. Orele sale încep cu mersul desculţ al participantelor, în timp ce acesta le explică de ce ar trebui să calce de la toc înspre degete, decât direct cu toată laba piciorului. Urmează apoi o serie de întinderi ale gambelor şi gleznelor.

(Se întâmplă şi la case mai mari: un model s-a împiedicat şi a picat, la prezentarea Versace) 

tocuri femei pantofi

Pas cu pas: cum să mergi pe tocuri

  • Stai dreaptă, ca şi cum te trage cineva de o sfoară din vârful capului
  • Încordează abdomenul
  • Păşeşte pe toc, spre vârf
  • Leagănă uşor şoldurile
Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite