La școală este copil, acasă este mamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetiţa de 12 ani care în februarie a adus pe lume o fetiţă îşi ia în serios rolul de părinte. La numai 12 ani, Claudia ţine în braţe propriul copil. Nu concepe viaţa fără Alexandra (6 luni) şi promite în fiecare zi că nu îşi va dezamăgi „păpuşica“.

Au trecut mai bine de 6 luni de când Claudia, copila de 12 ani din Clinceni, judeţul Ilfov, a devenit mămică. S-a scris mult şi s-a comentat la fel de mult cazul fetei. Mulţi au judecat-o, mulţi au compătimit-o pentru copilăria pierdută, dar nu se ştie câţi au înţeles cu adevărat ce simte acest copil cu un copil în braţe.

Am mers în Clinceni pentru a face o vizită scurtă Claudiei şi am fost întâmpinaţi de cel mai frumos zâmbet, zâmbetul micuţei ei. I-am vorbit şi a început să râdă, ochişorii îi străluceau iar în obraji au apărut gropiţele. „Un copil frumos", mi-am zis. Parcă îmi sunt citite gândurile. „Este un copil bun, este cea mai cuminte fetiţă din lume", îmi spune dintr-o dată Claudia.

Instinct de mamă la 12 ani

La vârsta de 12 ani, o copilă visează să aibă păpuşi frumoase şi rochiţe roz. Cu toate acestea, fata din Clinceni visează un trai mai bun pentru fiica ei. Supravegheată tot timpul de părinţi, Claudia îşi îngrijeşte fetiţa cu cea mai mare atenţie. Niciodată nu se plânge, a acceptat cu uşurinţă că viaţa i s-a schimbat. „A avut instinctul de mamă încă de la început. Nu i-a fost frică să o ia în braţe, şi-a luat în serios rolul de mamă. Ne-a surprins puterea ei de caracter, nu a avut nici măcar un moment de slăbiciune", ne-a povestit Gabriela (35 de ani), mama Claudiei.

Iepuraşul din pluş al Claudiei a devenit jucăria preferată a Alexandrei

Tânăra mămică nu suspină după jucării şi după copilărie. Pentru ea, Alexandra este cel mai important lucru. „Acum nu pot să concep viaţa fără prinţesa mea. Este viaţa mea! Dimineaţa, când deschid ochii, îmi apare în gând copilul meu, mă uit lângă mine şi o văd cum doarme ca un îngeraş. Poate că oamenii nu pot înţelege ce simt, mulţi spun că sunt doar un copil, dar am suflet de mamă, suflet de mamă la 12 ani", spune zâmbind Claudia în timp ce-şi sărută fetiţa pe creştet. 

Eleva din clasa a VII-a se aştepta să fie respinsă de prieteni şi vecini, se aştepta să fie lovită de răutăţi şi criticată de toată lumea, dar nu a fost aşa. La scurt timp după ce s-a întors de la spital, fata a avut parte de o mare surpriză. Colegii de clasă au venit să-i vadă micuţa şi să-i sară, cum pot, în ajutor. „Din bănuţii lor de buzunar, micuţii au cumpărat pentru Alexandra hăinuţe, fructe şi scutece de unică folosinţă. Am fost surprinşi să vedem cum nişte copii de clasa a VII-a sar în ajutorul Claudiei. Nu ne venea să credem. A însemnat mult pentru fiica mea, sprijinul moral din partea colegilor i-a dat multă putere", ne spune Iulian (40 de ani), tatăl Claudiei.

Învaţă cu micuţa în braţe

La numai două luni după naştere, Claudia s-a întors la şcoală. Vrea să ajungă cineva în viaţă, vrea să reuşească pentru micuţa păpuşică din braţele ei. Niciodată nu i-a trecut prin gând să renunţe. Se pare că noul statut de mamă nu a împiedicat-o pe tânăra din Clinceni să ia note bune şi să termine clasa a VII-a cu brio. Mama tinerei ne spune că la sfârşit de an şcolar Claudia a fost vizitată acasă de dirigintă. „Mă bucur că nu a lăsat şcoala pe ultimul loc. Cu fetiţa în braţe îşi făcea temele, nu voia să se despartă de copilul ei dar nici să-şi neglijeze studiiile. Într-o zi ne-a vizitat diriginta Claudiei. A felicitat-o pentru că a terminat anul şcolar cu note bune", ne spune cu mândrie bunica Alexandrei.

Poate că pare de necrezut, la doar cei 12 anişori Claudia şi-a luat în serios responsabilităţile de părinte. „Mama o să fie mereu lângă tine, mămica ta promite că o să înveţe bine pentru a reuşi în viaţă. Nu o să te dezamăgesc", acestea sunt cuvintele unei copile ce poartă în braţe un copil. Sprijinul venit din partea părinţilor îi oferă fetei de 12 ani momente frumoase furate din copilărie.

image

În timp ce mama ei o supraveghează pe micuţă, Claudia dă o fugă la copiii de pe stradă şi intră rapid în jocurile prietenilor. Sare coarda, aleargă şi se ascunde de ceilalţi, joacă rummy şi cărţi, trăieşte pentru puţin timp în lumea ei de copil. Sunt momente când timpul se opreşte în loc pentru ea. Întrebată de noi cum se simte lângă ceilalţi copii, tânăra din Clinceni ne-a spus: „La şcoală sunt copil, acasă sunt mamă".

 Copilul-mămică îşi plimbă fetiţa pe uliţele comunei Clinceni"Colegii de clasă au strâns din bănuţii lor de buzunar şi au cumpărat pentru Alexandra hăinuţe, fructe şi scutece de unică folosinţă. Acest gest i-a dat multă putere Claudiei.''
Iulian tatăl Claudiei

Cinci suflete într-o singură cameră

Au trecut printr-o perioadă grea dar cu toate acestea sunt uniţi. Părinţii Claudiei au rămas muţi de uimire când au aflat că fiica lor cea mare (Claudia are şi o soră mai mică) aşteaptă un copil, dar asta nu i-a determinat să-i întoarcă spatele. „Cred că nu am vorbit vreo două ore. Era un şoc pentru noi să aflăm că fiica noastră de 12 ani devine mamă. Acum, după 6 luni, nu ne mai putem vedea viaţa fără Alexandra, nepoţica noastră. Ne este greu pentru că stăm toţi într-o cameră. «Suntem doar noi pentru că ştiam că nu avem loc cu toţii», acestea au fost cuvintele lor, îmi amintesc perfect pentru că vorbeau cu atâta maturitate", ne povesteşte Gabriela, mama fetei de 12 ani.

Bunicul ţine loc de tată

Chiar dacă sunt săraci, chiar dacă doar tatăl său aduce din când în când bani în casă, Claudia niciodată nu s-a gândit să renunţe la fetiţă. Speră ca într-o zi să aibă propria cameră, o cameră doar pentru ea şi micuţa Alexandra. „Îmi doresc foarte mult să am camera mea. Tata a reuşit să toarne fundaţia pentru că un om bun ne-a ajutat cu nişte bănuţi, dar acum nu mai avem bani nici de scutece. Tata munceşte prin sat, nu refuză nimic, munceşte orice să aducă pe masă cele necesare", spune cu tristeţe tânăra mămică.

image

Părinţii Claudiei trudesc în fiecare zi pentru a ridica o camera fetelor

image

În grădina de lângă casă, pe un petic de pământ se găseşte dovada că munca nu sperie această familie. Au muncit şi au reuşit să aibă în grădină ceapă, roşii, ardei, varză, fasole, castraveţi şi dovleci. Acum le este mai uşor pentru că este vară, prin sat se mai găseşte ceva de muncă, în grădină mai creşte câte ceva, bun de pus pe masă. Însă, îi sperie gândul că la iarnă nu vor avea lemne să încălzească mica locuinţă, le este teamă că nu vor avea bani pentru cele necesare micuţei, le este teamă că nu vor avea ce pune pe masă pentru că nici bunicul nu va mai avea de muncă.

A trecut o jumătate de an şi tatăl fetiţei nu a dat niciun semn de viaţă. Părinţii Claudiei nu au prea mari aşteptări din partea lui, speră doar ca legea să-şi spună cuvântul şi să-l pedepsească pentru faptele sale. „Nu a venit niciodată la noi, măcar să spună că regretă. Ce mai putem aştepta de la un astfel de om? Nici nu-l numesc om, nu s-a gândit că seduce un copil. Sperăm ca legea să fie aplicată şi acest individ să răspundă pentru greşelile sale", spune supărată mama tinerei de 12 ani. 

Tatăl copilului riscă 10 ani de pușcărie

Claudia a născut în luna februarie la Spitalul Universitar din Capitală. Medicii i-au făcut cezariană pentru a o scuti pe fetiţă de şocurile fizice şi psihice. Cea mai tânără mămică din zona Bucureşti-Ilfov a ascuns sarcina, iar părinţii susţin că nu şi-au dat seama că fiica lor este gravidă. „Am aflat după luna a şasea, când ne-a spus singură, ştiind că nu mai poate să ascundă mult. Am aflat cine este tatăl.

Fata ne-a povestit că este vorba despre un tânăr în vârstă de 24 de ani, din altă localitate, care a lucrat la construcţia unor imobile din Clinceni", a declarat Iulian, tatăl Claudiei. La acea dată, Tudorache Huidan, comisarul-şef al IPJ Ilfov, a precizat că tatăl nou-născutului a profitat de naivitatea Claudiei şi că instituţia s-a autosesizat, deschizând dosar penal pe numele lui, sub învinuirea de întreţinere de raporturi sexuale cu minori. Conform Codului Penal, „actul sexual cu un minor care nu a împlinit vârsta de 15 ani se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani". În prezent, familia familia fetei aşteaptă rezultatele anchetei.

Dacă doriţi sa ajutati aveti la dispoziţie următoarele conturi:

Lei: RO10RZBR0000060013238870

Euro: RO96RZBR0000060013238874

Reiffesen Bank, Agenţia Naţională Unite 2

Titular: Iulian Fieraru

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite