Articol publicitar

La ceainăria Joie de Vivre din inima Cotroceniului, învăţăm despre „arta” şi beneficiile ceaiului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna aceasta se împlinesc 3 ani de când Joie de Vivre, Salon du The şi-a deschis porţile pe străduţele întortocheate şi pline de istorie ale Cotroceniului, cocheta ceainărie fiind  născută din dragoste pentru ceai şi pentru momentele frumoase petrecute în compania prietenilor.

Ceainăria Joie de Vivre, catalogată drept una dintre cele mai romantice şi mai pline de „stare” locaţii din Bucureşti, a trecut de la deschidere prin mai multe schimbări de management, business-ul cu „ceai” nefiind unul dintre cele mai comune în România.

Creşterea pieţei de ceai din România, piaţă asimilată de cele mai multe ori cu „ceaiul la plic” la nivel local, se poate face numai prin înţelegerea în profunzime a obiceiului de consum actual.  Noul meniu al Joie de Vivre, Salon du The cuprinde peste 70 de sortimente de ceai, marea majoritate având la bază ceai verde, negru sau alb, însă consumul se concentreză în proporţie de 80% pe sortimente de rooibos şi infuzii de plante şi fructe.

În România, în acest moment, nu există o bună cunoaştere a proprietăţilor şi a calităţilor extraordinare ale ceaiului, marea majoritate a musafirilor noştri alegând locaţia pentru „starea” pe care le-o oferim prin ambianţă, decor, gust şi servire. Cred că această „stare” ar putea fi amplificată dacă ar exista o mai bună educaţie în ceea ce priveşte beneficiile ceaiului în general. Vom demara o serie de degustări de ceai, cu rol educaţional, tocmai pentru a le explica celor ce ne vor trece pragul la aceste evenimente, că dincolo de frumuseţea locului şi dulceaţa infuziilor de plante şi fructe există nenumărate alte beneficii şi gusturi noi pe care aceştia le pot descoperi într-o ceaşcă de ceai verde sau de ceai negru cu lapte. Asemenea, investim într-o mai bună instruire a colegilor noştri care servesc ceaiul pentru a putea face recomandări oaspeţilor asupra celor mai potrivite tipuri de ceai în funcţie de momentul zilei sau de efectul pe care aceştia şi-l doresc de la ceaşca din faţa lor”. Adelina Popa,  PR Manager Joie de Vivre.

Tot pentru o mai bună cunoaştere şi o promovare intensă a beneficiilor ceaiului, din luna octombrie, meniul  Joie de Vivre, se îmbogăţeşte cu şase noi creaţii de ceaiuri şi infuzii – Fit for the Day, Wellness Tea, Woman Power, Relax Yourself, Gourmet Blend, Warm Soul  -  gândite să armonizeze simţurile şi să revitalizeze trupul după o zi de muncă. O ceaşcă de ceai bun, cu proprietăţi corecte,  joacă adesea un rol vital: arta de a prepara ceaiul ne forţează să ne concentrăm pe aici şi acum, pe noi şi nevoile noastre curente de bunăstare, ca mai apoi, imediat ce aroma ceaiului începe să iasă din ceaşca de apă fierbinte să ne facă să evadăm din rutina zilnică, chiar dacă numai pentru câteva momente.

image

Sigur că am auzit cu toatele de la bunica, de la mama sau de la o prietenă care pune preţ pe bunăstarea fizică de beneficiile de necontestat ale ghimbirului, ale plantei de coada şoricelului, ale creţişoarei, coada-calului, aloe vera, frunzelor de urzică, petalelor de margarete, petalelor de trandafir, florilor de lavandă, afinelor, petalelor de albăstrea, zmeurei, lămâiţei, anasonului, hibiscusului, China Matcha. Cu toate acestea, statistic vorbind, cele mai multe dintre noi ne limităm la clasica ceaşcă de cafea şi uităm să avem grijă de simţurile şi de trupul nostru. Mi-ar plăcea, atât din perspectiva business-ului Joie de Vivre, cât şi din perspectiva de consumator, ca apelând la un efort susţinut, să înclinăm statistica spre obiceiuri de consum cât mai sănătoase.” Adelina Popa,  PR Manager Joie de Vivre.

Cele şase noi ceaiuri din meniul Joie de Vivre, au la bază ingredientele de mai sus şi multe altele, alese cu grijă, dar mai ales combinate astfel încât fiecare sortiment să se plieze pe nevoile noastre de bunăstare fizică, în fiecare zi.


 

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite