GALERIE FOTO Artă în nisip: sculpturi spectaculoase create de un cuplu care călătoreşte în jurul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul şi Remy Hoggard lasă pe unde trec adevărate opere de artă. FOTO Photoland/Caters
Paul şi Remy Hoggard lasă pe unde trec adevărate opere de artă. FOTO Photoland/Caters

Un cuplu britanic a devenit faimos pentru sculpturile în nisip create pe întregul glob. Printre cele mai impresionante opere se numără un cimitir imens de elefanţi şi lupta biblică dintre David şi Goliat.

Artistul britanic Paul Hoggard şi soţia lui, Remy, cutreieră lumea întreagă şi realizează, cu grijă faţă de cele mai mici detalii, monumente masive şi spectaculoase din nisip.

„Ne iubim meseria, avem şansa să creăm sculpturi imense amestecând nisipul cu apa, să călătorim în întreaga lume, să cunoaştem oameni noi şi culturi noi”, a declarat Paul pentru publicaţia britanică „Daily Mail”.

Cei doi construiesc impresionantele sculpturi pentru diverse festivaluri, competiţii şi campanii de promovare. „Arta noastră ne duce peste tot în lume. În ultimul an, am lucrat în Grecia, Olanda, Kuweit, Iran Bahrain, Danemarca, Coreea de Sud şi Franţa”, povesteşte bărbatul.

Paul, în vârstă de 49 de ani şi Remy, de 43 de ani, sculptează din anul 1991, respectiv 1999. Cei doi au concurat pentru diverse proiecte, singuri sau în echipă. Cuplul foloseşte doar combinaţia de apă şi nisip şi, uneori, rame de lemn pentru stabilizarea creaţiilor efemere.

Operele lor cântăresc de la 10 tone – o sirenă despre care cuplul spune că este „mică” - şi până la 40 de tone, cât are o sculptură cu 15 uriaşi. Unul din uriaşi, care face parte dintr-o scenă a luptei biblice dintre David şi Goliat, a fost creat de Remy în nouă zile pentru un festival din Aarhus, în Danemarca.

Figurile istorice joacă un rol important în sculpturile lor. Una dintre acestea îl înfăţişează pe Hannibal călare pe un elefant uriaş, de 50 de tone, străbătând Alpii.

A consemnat Angie Voicu 
 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite