FOTO „Portiţa“ legală care a făcut posibilă oficializarea primei căsătorii gay în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Shumilova şi Alyona Fursova sunt două lesbiene care s-au căsătorit legal vinerea trecută în Rusia, în ciuda faptului că statul nu permite oficializarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Acest lucru a fost posibil datorită faptului că Irina, deşi trăieşte ca femeie, este transsexual, figurând ca bărbat în paşaport. 

„Sunt transsexual, ceea ce înseamnă că din punct de vedere sunt bărbat, dar psihologic sunt femeie”, a declarat Shumilova, potrivit publicaţiei britanice „Daily Mail”. 

Legătura cuplului a fost oficializată la un registru de stare civilă din St Petersburg. Irina şi Alysona au fost îmbrăcate în rochii albe, de mireasa, şi au fost înconjurate de prieteni şi familie. 

image

FOTO Daily Mail

Situaţia rusoaicelor a fost explicată de Anna Anisimova, activistă a comunităţii LGBT (comunitatea de lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali), care a menţionat că uniunea legală a celor două a fost posibilă datorită faptului că Irina este bărbat în paşaport. „Din punct de vedere formal, a fost o nuntă între un bărbat şi o femeie, însă din orice alt punct de vedere, a fost o nuntă între femei, prima din Rusia”, a spus Anisimova.

image

Alyona (dreapta) şi Irina (stânga) FOTO Daily Mail

Cu toate că Irina şi Alyona au primit un certificat legal de căsătorie, există persoane care au sugerat că mariajul lor ar trebui anulat. 

Politicianul Vitaly Milonov a declarat că va studia atent cazul cuplului, susţinând că cei care au oficiat căsătoria au dat dovadă de nepăsare. Aceştia au fost acuzaţi de neglijenţă pentru că, spune Milonov, nu trebuia să ţină cont de genul sexual din paşaport. 

image

FOTO Daily Mail

„Această nuntă a fost o insultă gravă pentru milioane de familii din Rusia. Există anumite standarde morale pe care este vital să le implementăm. Aceşti oameni nebuni ar trebui împiedicaţi să se căsătorească”, a mai declarat politicianul.

Citeşte şi:

FOTO Proiectul controversat care arată femeile în timp ce ajung singure la orgasm

Ce tip de pornografie caută online femeile mai mult decât bărbaţii

FOTO VIDEO Celebrităţi care şi-au recunoscut cu mândrie homosexualitatea

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite