Cum arată „grădina solară de cafea” de la Expo Dubai 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
expo-dubai-2020

Grupul Lavazza a încheiat un parteneriat cu Pavilionul Italiei din cadrul Expo Dubai 2020 unde şi-a prezentat „grădina solară de cafea” şi cele mai performante instalaţii de cafea, care păstrează aroma naturală a cafelei timp îndelungat.

„Lavazza îşi propune să promoveze excelenţa ‘Made in Italy’ în termeni de inovare şi sustenabilitate, părghii esenţiale pentru modelarea viitorului, atât la nivelul companiilor şi a întregului sistem, dar şi la nivel uman, ca parte din ADN-ul nostru cu care plecăm la drum”, a spus Francesca Lavazza. “Cred cu tărie în rolul pe care companiile îl joacă, acela de actori ai dezvoltării: suntem responsabili de impactul în societate şi noi trebuie să fim un model al dezvoltării unui mediu de business sustenabil. Iar prezenţa Lavazza la Pavilionul Italian întăreşte această poziţionare, reiterând promisiunea implicării noastre pentru un viitor mai bun”.  

Această viziune a brand-ului a inspirat design-ul Grădinii Solare de Cafea. Instalaţia a fost creată pentru a oferi vizitatorilor o experienţă completă, prin care pot vedea lanţul aprovizionării din industra cafelei, unul transparent şi sustenbail. Cafeneaua Lavazza din cadrul Expo Dubai 2020 este un loc care aduce la viaţă fiecare etapă a producţiei de cafea, de la boabe la ceaşcă. O cafea a cărei esenţă nu este dată doar de aromă, ci de întregul proces în care respectă pâmântul şi fermierii care au contribuit la cultivarea produsului final.  

cafenea solara lavazza expo dubai 2020

La Pavilionul Italian, Lavazza invită vizitatorii să descopere lumea ¡Tierra!, o gamă care pune accentul pe originea şi pe modul de preparare a produsului, pe excelenţă în gust, dar şi pe respectul pentru mediu şi contribuţiile pentru rezolvarea unor probleme sociale. ¡Tierra! este şi o poveste despre sustenabilitate prin cafea, demonstrată prin sprijinul concret pe care îl oferă din 2002 prin proiectele desfăşurate de Fundaţia Lavazza: activă în 19 ţări, pe 3 continente, cu 31 de proiecte din care beneficiază peste 130.000 de oameni. Proiectele sunt create şi gândite să ofere o industrie sustenabilă a cultivării cafelei care să respecte atât mediul înconjurător, cât şi oamenii care activează în domeniu. 

Moka Solar este o instalaţie alimentată cu energie solară şi este o reprezentare a întregului crez Lavazza în procese sustenabile, fiind centrul şi sufletul cafenelei din Expo Dubai 2020. Instalaţia a fost creată pornind de la principiile economiei circulare, metoda de preparare a aparatului Moka Solar neavând emisii de CO2, care contribuie la schimbările climatice, şi încălzind doar apa de care e nevoie, evitând astfel risipa. 

Procesul de producţie este o demonstraţie a unui cerc care combină elemente naturale cu cele artificiale, marcând potenţialul reutilizării fiecărei componente şi subliniind importanţa transparenţei în lanţul aprovizionării. Tot în contextul economiei circulare, blatul de lucru este făcut din resturi de cafea şi boabe, pe o suprafaţă tactilă de eco-răşină. 

instalatie-lavazza-solar-expo-dubai-2020
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite