Cum alegi: Uşile potrivite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când pleci în căutarea uşilor de interior pentru locuinţa ta trebuie să ai în vedere mai multe aspecte, între care stilul şi designul acestora, capacitatea lor de reducere a zgomotului, protecţia pe care ţi-o oferă şi – ultimul, dar nu cel mai puţin important – preţul.

Înainte să decizi pe ce vei da banii, fii atent la spaţiul de care dispui. În funcţie de acesta vei alege sistemul de închidere al uşii. De pildă, pentru camerele mici sunt recomandate uşile glisante, care te ajută să mai economiseşti din spaţiul necesar deschiderii.

Din lemn de diferite esenţe, din sticlă sau din materiale plastice, uşile sunt de mai multe tipuri, pentru fiecare casă şi pentru fiecare proprietar. Alege-le în funcţie de ce îţi place, dar ai grijă ca materialul pentru care optezi să nu facă notă discordantă cu restul amenajării. E bine să ştii că o uşă din sticlă va conferi o plăcută senzaţie de spaţialitate şi de transparenţă, în timp ce una din lemn va adăuga un plus de eleganţă clasică, dar şi de greutate în percepţia vizuală asupra încăperii. Nu scăpa din vedere însă funcţionalitatea uşii! De exemplu, nu vei monta niciodată o uşă transparentă la baie, deoarece aceasta nu-ţi va mai conferi intimitatea de care ai nevoie.

O uşă bine aleasă poate aduce o bilă albă la decorul casei tale, dar poate la fel de bine şi să dea peste cap toată amenajarea. În principiu, nu există o regulă în privinţa alegerii aceluiaşi tip de uşi pentru toată locuinţa, chiar dacă acest lucru este foarte des întâlnit. Nu este nimic greşit în a încerca să te bucuri de diversitate şi în această zonă, optând pentru un design sau o cromatică diferite, în funcţie de camere. Sigur, nu trebuie să uiţi că nuanţele şi culorile aprinse sunt potrivite pentru cei joviali şi îndrăzneţi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite