Cum alegi: Draperiile potrivite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Draperiile pot amplifica frumuseţea unei camere şi pot da un plus atmosferei plăcute din orice încăpere. Dacă ştii exact dimensiunile şi paleta cromatică a interiorului pe care îl ai în minte atunci când pleci la cumpărături, îţi va fi foarte uşor să faci cele mai bune alegeri.

Înainte de a pleca „în recunoaştere" prin magazinele de profil, reale sau virtuale, măsoară cu exactitate ferestrele, pentru a şti ce tip şi ce mărime de draperii se potrivesc, înălţimea lor şi lungimea pe care acestea se vor desfăşura.

Acordă o atenţie deosebită cromaticii pereţilor şi stilului mobilierului pe care îl ai în cameră, astfel încât draperiile să aibă culori sau nuanţe complementare şi să nu facă notă discordantă cu celelalte elemente din peisaj. Nu este indicat ca draperiile să încarce vizual spaţiul, nici să-i reducă din valoare.

De exemplu, dacă trebuie să achiziţionezi draperii pentru o cameră cu mobilier vechi, nişte draperii lungi vor completa perfect spaţiul, în timp ce aceeaşi alegere va fi o abordare greşită în cazul unei camere pentru copii.

Cu ochii la cromatică, nu pierde însă din vedere funcţionalitatea. E bine să ştii că nişte draperii în stil veneţian vor filtra lumina în mai multe feluri, astfel încât, dacă doreşti intimitate sporită sau, dimpotrivă, luminozitate maximă, acestea vor fi cea mai bună alegere. Pot rezolva ambele „cerinţe".

Când vine vorba de draperii şi de accesorii, există sute, dacă nu chiar mii de variante. Nu-i de mirare că o plimbare prin magazin poate fi cu adevărat copleşitoare dacă te abaţi de la ce ţi-ai stabilit când ai plecat de acasă.

ADVIMA20111014_0538
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite