Cum a ajuns un britanic să descopere de la televizor că este vocea lui Siri de pe iPhone 4S

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siri este cea mai intereantă aplicaţie nouă de pe iPhone 4S
Siri este cea mai intereantă aplicaţie nouă de pe iPhone 4S

Siri, asistentul personal de pe iPhone 4S, vorbeşte cu utilizatorii din întreaga lume începând cu 14 octombrie. Cu toate acestea, în spatele vocii „britanice" a softului stă un fost jurnalist care scria despre tehnologie, Jon Briggs. Conform „The Daily Telegraph", bărbatul a aflat că el este vocea lui Siri abia când a văzut o demonstraţie a softului la televizor.

Briggs s-a ocupat acum câţiva ani de înregistrarea unor mesaje prestabilite pentru firma Scansoft, care se ocupa cu dezvoltarea asistenţilor personali. Astfel, Jon a devenit vocea lui „Daniel". Scansoft s-a unit cu firma Nuance, iar aceasta din urmă a ajutat Apple pentru a dezvolta softul. Astfel, Jon Briggs nu a avut niciodată un contract cu Apple, ci vocea lui s-a perpetuat de la primele cuvinte spuse pentru Scansoft.

Cum a ajuns vocea softurilor

„Am făcut câteva înregistrări pentru Scansoft cu cinci sau şase ani în urmă, pentru programele de dictare de mesaje. Am înregistrat 5.000 de propoziţii vreme de trei săptămâni, spuse într-un mod particular, cu o voce plată şi fără prea multe inflexiuni. Apoi din aceste cuvinte au fost scoase acele combinaţii de cuvinte care se pot pronunţa în diverse feluri pentru a putea să folosească vocea şi mai departe", a declarat fostul jurnalist Astfel, cuvintele pronunţate ulterior de softul creat cu vocea lui Briggs poate exprima propoziţii ca orice om normal, cu excepţia inflexiunilor vocii.

Briggs nu este nemulţumit că Apple i-a folosit vocea pentru softul cu voce britanică, deoarece la momentul înregistrării pentru Scansoft a primit „o sumă decentă de bani".

Bărbatul a devenit o voce universală pentru mai multe dispozitive. Astfel, cuvintele sale pot fi ascultate pe sisteme de navigaţie de la Garmin, TomTom, Jaguar sau Land Rover.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite