Spectacolul de improvizaţie „Caramitru Mălaele, câte-n lună şi în stele“ pleacă în turneu naţional, din 24 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din spectacolul de improvizaţie „Caramitru Mălăele, câte-n lună şi în stele“ FOTO www.oradetmis.oradestiri.ro
Scenă din spectacolul de improvizaţie „Caramitru Mălăele, câte-n lună şi în stele“ FOTO www.oradetmis.oradestiri.ro

Actorii Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele pornesc din nou în turneu naţional, în perioada 24 octombrie-9 noiembrie, cu spectacolul „Caramitru Mălăele, câte-n lună şi în stele“. Prima reprezentaţie va avea loc la Bucureşti, la Sala Patria, pe 24 octombrie, de la ora 20.00.

Duo-ul „Caramitru Mălaele, câte-n lună şi în stele“ va putea fi văzut şi pe 25 octombrie, în Constanţa, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe 27 octombrie, la Iaşi, la Casa de Cultură a Studenţilor, pe 7 noiembrie, la Craiova, la Teatrul „Sică Alexandrescu“, şi pe 9 noiembrie, la Râmnicu Vâlcea, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Între 26 şi 30 septembrie, turneul va ajunge în Canada, prin Asociaţia Rocade, la Montreal, pe 27 septembrie, şi Toronto, pe 29 septembrie.

Din dorinţa de a surprinde de fiecare dată şi de a fi mereu diferit, „Caramitru Mălaele, câte-n lună şi în stele“ este un spectacol de improvizaţie. „Improvizaţia este, de fapt, starea de graţie a actorului“, spune Horaţiu Mălăele. Spectacolul este mereu altul, ritmul este diferit, umorul tot mai spumos, iar ingeniozitatea iese întotdeauna în faţă. De vremurile trecute aminteşte un Caramitru care recită răscolitor, imaginând, cu iscusinţă, răspunsuri pe măsura unui Horaţiu Mălăele vulcanic, irezistibil şi de un haz efervescent. Cei doi îi au ca martori, pe scenă, pe William Shakespeare, Mihai Eminescu şi George Topârceanu.

Dialogul este întregit de replicile muzicale pline de căldură şi culoare ale violoncelistului Adrian Naidin. Acesta l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit „Paganini al violoncelului“, îl numără printre cei mai talentaţi dintre ucenicii săi. Deşi are o structură şi o educaţie orientate spre clasic, violoncelistul Adrian Naidin a experimentat şi alte limbaje, de la conceptele uneori abstracte ale jazzului contemporan, până la world music şi pop.

În zeci de ani de carieră, Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele nu au avut ocazia să-şi dea replica, nici în film, nici în teatru, deşi publicul aştepta un dialog între doi actori care au în comun, pe lângă experienţă şi har, şi dragostea pentru teatru şi pentru poezie. 

Acest moment a venit în toamna anului 2011, când cele două „forţe“ s-au unit pentru prima dată pe aceeaşi scenă.

Biletele pentru spectacolul din Bucureşti se găsesc la Cinema Patria, Unirea Shopping Center (et. 2), Teatrul Naţional Bucureşti şi Sala Palatului. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite