Spectacolele „Noi 4“ şi „Zic-Zac“, la Gala Tânărului Actor „HOP“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorii Andrea Gavriliu şi Ştefan Lupu în spectacolul „Zic-Zac“ FOTO ziaruldevrancea.ro
Actorii Andrea Gavriliu şi Ştefan Lupu în spectacolul „Zic-Zac“ FOTO ziaruldevrancea.ro

„Noi 4“, din distribuţia căruia fac parte Lia Bugnar şi Marius Manole, alături de spectacolul „Zic-Zac“, de Andreea Gavriliu, se numără printre reprezentaţiile care se vor ţine la Gala Tânărului Actor „HOP“, aflată la cea de-a XVI a ediţie, ce se va desfăşura anul acesta la Costineşti, în perioada 4-8 septembrie.

Împreună cu o imagine creionată de cuvinte precum „mişcare, multă mişcare, muzică, vibraţie, culoare, umor“, în ediţia din acest an a Galei „HOP“ sunt invitate patru spectacole.


„Noi 4“, care îi reuneşte în distribuţie pe Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar şi Marius Manole, poate fi caracterizat ca un spectacol jucăuş, pe când „Zic-Zac“ e o reprezentaţie plină de umor, muzică şi dans, cu Andreea Gavriliu, Ştefan Lupu şi Gabriel Costin. Aceasta a fost distinsă, în 2013, cu premiul pentru cea mai bună creaţie coregrafică la Gala Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC).


În cel de-al treilea spectacol invitat, „Pretend we make you happy“, o producţie a Centrului Naţional Al Dansului Bucureşti, accentul cade pe corpul uman. Show-ul Andreei Novac, care a avut premiera în 2010, oferă spectatorilor viziunea unui corp aflat în continuă mişcare, care-şi face apariţia în plină viteză şi culoare. Din distribuţie fac parte Ştefan Lupu şi Istvan Teglas. Cea de-a patra punere în scenă, „Variaţiuni la invenţiuni OP2“, a fost gândită ca o glumă muzicală.


Anul acesta împreună cu actriţa Oana Pellea, care va fi preşedintele juriului Galei Tânărului Actor „HOP“, vor delibera Radu Macrinici, Marius Manole, Ada Milea şi Corina Şuteu. Tema competiţiei pentru această ediţie este „spectaculosul“, pe care tinerii actori îl vor descoperi sub direcţia artistică a lui Radu Afrim. Provocarea lansată de Radu Afrim, prin această probă impusă, îi are în vizor atât pe concurenţii din cadrul secţiunii „Individual“, cât şi pe cei înscrişi în secţiunea „Grup“. Cei 47 de tineri actori vor trebui, timp de trei minute de „celebritate“, să fie proprii lor regizori, scenografi, coregrafi, să creeze o lume şi să regăsească spiritul modelului ales.


Gala Tânărului Actor „HOP“ este un program permanent al UNITER, singular în peisajul festivalier românesc, ce are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular.
 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite