Soprana Angela Gheorghiu, într-o avanpremieră "La Scala" la Teatrul Bacovia din Bacău, în deschiderea Galei Star. Născută la Adjud, soprana vrea s-o onoreze pe mama sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soprana Angela Gheorghiu este născută la Adjud, în apropierea Bacăului, acolo unde artista va susţine, pe 26 aprilie, un recital în cadrul Festivalului Internaţional „Gala Star - one man show"
Soprana Angela Gheorghiu este născută la Adjud, în apropierea Bacăului, acolo unde artista va susţine, pe 26 aprilie, un recital în cadrul Festivalului Internaţional „Gala Star - one man show"

Cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional „Gala Star – one man show“, la Teatrul Bacovia din Bacău, găzduieşte, pe 26 aprilie, un recital deosebit al sopranei Angela Gheorghiu, acompaniată la pian de maestrul Dan Grigore. Festivalul se desfăşoară în perioada 26-29 aprilie 2013.

„Vom crea o seară ca la Teatrul «La Scala»“, a declarat Angela Gheorghiu, care îşi doreşte ca reprezentaţia de pe 26 aprilie să fie o avanpremieră a spectacolului pe care îl va susţine tot alături de pianistul Dan Grigore, la Teatrul „La Scala“, pe 6 octombrie.  

Cunoscuta soprană este născută tot în ţinutul moldovenesc, ceea ce-i aduce acesteia încă şi mai multe emoţii legate de interpretarea de vinerea viitoare. „M-am născut la Adjud, aflat la aproximativ 50 de km de oraşul Bacău, ceea ce a contat foarte mult pentru mine in luarea acestei decizii. Mama mea va fi acolo si în felul acesta vreau sa o onorez - ca artistă şi ca fiică. Ştiu că alături de mine vor fi în sală români din toată ţara. Pentru toţi, deopotrivă, voi avea emoţii să vă întâlnesc aproape de locul unde m-am născut!“, a precizat Angela Gheorghiu.

În concursul festivalului vor intra zece recitaluri, care vor fi jurizate de criticii de teatru Adrienne Darvay-Nagy (Budapesta), Monica Andronescu şi actriţa Mihaela Teleoacă, preşedinte onorific fiind dramaturgul spaniol Fernando Arrabal. 

Premiile acordate în cadrul Festivalului de la Teatrul din Bacovia sunt: pentru cel mai bun one-man-show, pentru cel mai bun one-woman-show şi, desigur, Marele Premiu şi Trofeul GALEI STAR. Numele câştigătorului al Marelui Premiu va fi înscris, conform tradiţiei, pe o nouă stea de pe Walk of Fame din faţa teatrului.

Tot la Festivalul Internaţional „Gala Star - one man show" va avea loc, pe 30 aprilie 2013, de la ora 10.30,  colocviul „Povestea teatrului cu şi prin Fernando Arrabal“, dedicat marelui dramaturg, în prezenţa acestuia. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite