Scriitorii şi vedetele au vândut la Gaudeamus, de 5.000 de euro, limonadă. Banii merg la copiii bolnavi de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Paraschivescu a stors lămâi între două lansări de carte
Radu Paraschivescu a stors lămâi între două lansări de carte

Scriitori români şi străini de la Gaudeamus şi vedete din showbizul autohton au participat vineri şi sâmbătă la cel mai mare maraton de limonadă din România. Aceştia au stors lâmâi şi au vândut limonadă la Târgul de Carte Gaudeamus, alături de echipa Asociaţiei BENEVA, condusă de Iulian Văcărean, strângând 22.000 de lei (aproximativ 5.000 de euro), bani ce vor ajunge la secţia de Oncologie Pediatrică a Spitalului Marie Curie.

În cele două zile de maraton de limonadă, la standul Limonada lui Iulian au fost prezente vedete precum Andreea Marin şi echipa ei de la emisiunea „Preţuieşte Viaţa“, Anda Adam sau Cristina Cioran.

De asemenea, scriitorii care s-au alăturat cauzei lui Iulian Văcărean au reuşit să adune cititori însetaţi la stand şi să le ofere, în schimbul unor donaţii, limonadă cu suflet. Astfel, Grigore Cartianu, Cezar Paul Bădescu, Dan C Mihailescu, Marius Chivu, Bogdan Costin, Radu Paraschivescu, Diana Ursachi şi autoarea norvegiană Kjersti Annesdatter Skomsvold au fost prezenţi rând pe rând toată ziua de sâmbătă la standul Limonada lui Iulian.

„Sunt impresionat de dăruirea tuturor celor care au facut limonadă cu aceeaşi pasiune ca noi, având în minte şi în suflet suferinţa copiilor bolnavi de cancer de la Marie Curie. Aş vrea să le mulţumesc tuturor! Cu banii strânşi vom cumpăra catetere şi vom dota secţia de Oncologie Pediatrică cu aparatură medicală, dar vom lua şi ceva cadouri pentru cei mici. Gaudeamus este un eveniment important pentru noi an de an, dar proiectul nostru nu se opreşte aici. În perioada următoare ne veţi găsi în multe alte locuri, ducând mai departe cauza noastră“, a afirmat Iulian Văcărean.

Lămâile care au fost stoarse şi oferite vizitatorilor de la Gaudeamus sub formă de limonadă au fost donate de Reţeaua Privată de Sănătate Regina Maria.
 

iulian

Andreea Marin şi Iulian Văcărean, la standul de limonadă de la Gaudeamus

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite