Prima ediţie a festivalului Gellu Naum, la Muzeul Literaturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 5-6 august 2016, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, organizează prima ediţie a Festivalului Gellu Naum.

Festivalul Gellu Naum din acest an se va desfăşura pe parcursul a două zile, la Bucureşti şi Comana, şi va reuni multe dintre cele mai importante nume de poeţi români contemporani, apropiaţi într-un fel sau altul de Gellu Naum şi de scrierile sale.

Vineri, 5 august, va avea loc o Seară de jazz şi poezie, la Green Hours jazz-café. Evenimentul va începe de la ora 19:00, iar sâmbătă, 6 august,  o serie de Lecturi de poezie, la Pensiunea Bujoru din Comana, începând cu ora 14:00.

Prin cele două întâlniri se propune realizarea unui dialog între spaţii şi timpuri de creaţie diferite şi, totodată, suprapuse, cu scopul valorificării patrimoniului literaturii române şi a culturii scrise recente. Pe lângă lecturile din poeziile recente semnate de ei, poeţii invitaţi vor încerca să răspundă cât mai personal la întrebarea „Cum am ajuns eu la Gellu Naum?”, restituind memorii, amintiri, crochiuri, idei, toate legate de marele poet suprarealist Gellu Naum.

Gazdele celor două evenimente vor fi Simona Popescu şi Sebastian Reichmann.

Gellu Naum (1915-2001) a fost un poet, eseist, dramaturd de origine aromână. Este un important reprezentant al curentului suprarealist. 

image
Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite