Oana Pellea va vorbi despre "Otrava iubirii", cartea lui Eric-Emmanuel Schmitt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Pellea joacă în spectacolul "Oscar şi tanti Roz", după Eric Emmanuel-Schmitt FOTO Eduard Enea
Oana Pellea joacă în spectacolul "Oscar şi tanti Roz", după Eric Emmanuel-Schmitt FOTO Eduard Enea

Marti, 8 martie, de la ora 19.00, Oana Pellea, Mihaela Dedeoglu, Adina Dinitoiu, Marius Constantinescu si Denisa Comanescu vor vorbi la lansarea romanului "Otrava iubirii", o nouă carte de Eric-Emmanuel Schmitt, scriitor premiat de Academia Franceza şi deţinător al Premiului Goncourt pentru nuvela. Evenimentul se va desfăşura la Librăria Humanitas Cişmigiu.

Editura Humanitas Fiction organizează la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, marţi, 8 martie, de la ora 19.00, lansarea romanului "Otrava iubirii", o nouă carte de Eric-Emmanuel Schmitt. La eveniment vor vorbi Oana Pellea, Mihaela Dedeoglu, Adina Dinitoiu, Marius Constantinescu şi Denisa Comănescu.

Îmn noul volum, prietenele Julia, Colombe, Raphaëlle si Anouchka, care sunt la varsta intrebarilor pe care nu indraznesc sa le rosteasca, isi consemneaza in jurnalele personale cele mai ascunse ganduri. Aflam astfel ca in jurul lor dragostea, un sentiment care le este inca strain, modeleaza destine, uneste si destrama familii, pune in primejdie si salveaza vieti, ca intr-o inegalabila drama shakespeariana. Nevoia de iubire se va insinua treptat in fiecare gest si gand al celor patru adolescente, ca nevoia de un drog ce aduce extazul si ale carui consecinte sunt periculoase. Cand povestea lui Romeo si a Julietei, pe care liceenii o vor pune in scena, isi va arunca umbra nefasta asupra realitatii, se va dovedi dragostea atat de puternica, incat sa vindece ranile pe care tot ea le-a provocat?

eric emmanuel schmitt
„Modelele de ieri nu sunt neaparat si cele de azi, in schimb pasiunea se dezlantuie cu aceeasi violenta si manie. In acest sens, Romeo si Julieta sunt si raman arhetipurile pasiunii eterne.“ (Eric-Emmanuel Schmitt)

„În acest moment, când elogiile aduse iubirii eterne se înmulţesc în aceeaşi măsură ca site-urile de întâlniri online, scriitorul şi filozoful Eric-Emmanuel Schmitt explorează meandrele sentimentelor pe terenul realităţii.“ (Lire)

„Aşa cum Elixirul dragostei reinventa mitul lui Tristan şi al Isoldei, Otrava iubirii gravitează în jurul îndrăgostiţilor Romeo şi Julieta.“ (Sud Ouest)  
CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite