Nouă omuleţi Gopo pentru „Poziţia copilului“. Luminiţa Gheorghiu: „Sunt fericită că am apucat să joc acest rol“

0
0

După Ursul de Aur din 2013, pelicula regizată de Călin Peter Netzer a obţinut, luni seară, nouă „Oscaruri româneşti“, inclusiv premiul pentru cea mai bună peliculă.

Opera Naţională din Bucureşti a găzduit, luni seară, Gala Premiilor Gopo, ocazie cu care personalităţi din lumea teatrului, a cinematografiei şi a showbiz-ului s-au reunit pentru decernarea a ceea ce au fost supranumite „Oscarurile româneşti“. Pe lângă recompensarea celor mai bune filme din 2013, gala a fost, ca de fiecare dată, prilej de strălucire şi de eleganţă, de etalare a celor mai somptuoase rochii şi smokinguri. În plus, pentru ca asemănarea cu distincţiile de la Hollywood să fie cât mai apropiată, actorii şi regizorii au repetat în mai multe rânduri deja celebra fotografie selfie făcută de Ellen DeGeneres alături de marii actori, la decernarea Oscarurilor din acest an.

Filmul „Poziţia copilului“, în regia lui Călin Peter Netzer, a adăugat în palmares, alături de Ursul de Aur obţinut anul trecut la Festivalul Internaţional de film de la Berlin, nu mai puţin de nouă premii Gopo. Pelicula a fost recompensată cu marele premiu pentru cel mai bun film, Netzer a obţinut statueta pentru cel mai bun regizor, Răzvan Rădulescu a fost premiat pentru scenariul acestei producţii, Luminiţa Gheorghiu şi-a primit binemeritatul omuleţ Gopo drept cea mai bună actriţă în rol principal, iar actorii Ilinca Goia şi Vlad Ivanov au primit trofeele pentru cele mai bune roluri secundare. De asemenea, pelicula „Poziţia copilului“ a primit premiile pentru cel mai bun montaj şi cel mai bun sunet, iar publicul numeros din sălile de cinema l-a desemnat filmul românesc cu cel mai mare succes la box office în 2013, având cumulat 117.809 de spectatori şi încasări de 1.248.126 de lei.

Sunt foarte fericită că am apucat să joc acest rol, pentru că rar se scriu pentru femei roluri atât de profunde, atât de importante. Luminiţa Gheorghiu, actriţă

După ce a fost nominalizată la Berlinală şi la Premiile Academiei Europene de Film (EFA) pentru interpretarea remarcabilă din „Poziţia copilului“, Luminiţa Gheorghiu şi-a primit luni seară trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, precizând că i-a fost acordat acest premiu pentru că s-a întors cu „mâinile goale“ de la EFA. „Îmi pare rău pentru colegele mele nominalizate, care sunt foarte talentate, dar aşa este – în cadrul festivalurilor se întâmplă ca astăzi să iei tu (premiul, n.r.), mâine să ia altcineva şi aşa mai departe. Sunt foarte fericită că am apucat să joc acest rol, pentru că rar se scriu pentru femei roluri atât de profunde, atât de importante“, a punctat actriţa, pentru „Adevărul“. 

Victor Rebengiuc a obţinut trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal, cu interpretarea din filmul „Câinele japonez“, de Tudor Cristian Jurgiu. „Am primit acest premiu cu mare surprindere, pentru că, vă spun cât se poate de sincer, nu mă aşteptam. Am mai luat un premiu Gopo şi credeam că ajunge unul. Acum, iacătă, a venit şi al doilea şi, pe lângă surprindere, am şi o doză mare de fericire, sunt recunoscător“, ne-a declarat Rebengiuc la finalul Galei. 

image

Selfie marca „Poziţia copilului“ FOTO Gopo/Adi Marineci

Răsplata pentru întreaga carieră

Marele actor şi regizor Radu Beligan a fost îndelung aplaudat de publicul Galei Gopo, când i-a fost decernat trofeul pentru întreaga carieră. „După cum bine ştiţi, am împlinit de curând 95 de ani, o vârstă la care – dacă o mai apucă – oamenii apreciază viaţa cu multă înţelepciune. Premiul acesta este un dar pe care Dumnezeu mi-l face prin intermediul dumneavoastră. Vă mulţumesc!“, a spus Beligan. Tot luni seară, regizorul Nicolae Mărgineanu a primit premiul pentru întreaga activitate.  

 O Iulia Albu mondenă 

Cum Gala Gopo este un eveniment fastuos şi popular, dă bine pentru oamenii din showbiz să fie prezenţi, iar ţinutele cât mai excentrice le asigură, bineînţeles, mai multă vizibilitate. La Gala Gopo de anul trecut, modelul Iulia Albu a purtat o rochie formată din panglici subţiri în zona bustului, care lăsau foarte multă piele la vedere. A devenit cu uşurinţă centrul atenţiei. Anul acesta, actriţa Mirela Zeţa de la Mondenii a bătut orice concurenţă, parodiind-o pe Iulia Albu: la braţ a ţinut-o pe pisica Marquise de Bordelle, pe cap a purtat o pasăre verde pe nume Fifi, iar machiajul „original“ era o copie după Liechtenstein.

image

Actriţa Mirela Zeţa, interpretând-o pe Iulia Albu FOTO Dorin Constanda

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite