Nae Caranfil, Tudor Giurgiu şi Stere Gulea, la Festivalul Filmului Românesc din Seattle

0
0

Prima ediţie a Festivalului Filmului Românesc din Seattle, un eveniment cinematografic care se va desfăşura între 7 şi 9 noiembrie, aduce pentru publicul de peste ocean pelicule semnate de unii dintre regizorii de succes ai momentului.

Primul Festival al Filmului Românesc din zona Pacific Northwest, organizat sub titlul „Un ochi râde, un ochi plânge”, va avea loc în Seattle, organizat de ICR New York, în parteneriat cu American Romanian Cultural Society (ARCS). Festivalul va avea loc la SIFF Film Center din Seattle, un spaţiu cunoscut iubitorii de film, ce atrage constant un public foarte divers din punct de vedere profesional, cultural şi etnic, în acest spaţiu fiind organizate deja festivalurile de film francez, italian, ceh şi polonez, se arată îântr-un comunicat de presă.

Cu acest prilej vor fi proiectate filmele „Sunt o babă comunistă”, de Stere Gulea, „Amintiri din epoca de aur”, „Trafic”, „Visul lui Liviu”, „Superman, Spiderman sau Batman” şi „Stopover”. De asemenea, vor fi prezentate peliculele „Anatomia unei plecări”, de Oliver Tătaru, „É Pericoloso Sporgersi”, de Nae Caranfil, şi „Despre oameni şi melci”, de Tudor Giurgiu.

Oaspeţii de onoare ai evenimentului sunt Ioana Uricaru, regizor, critic de film şi profesor de „Cinema Studies” la Middlebury College din Vermont, Monica Filimon, critic de film, profesor de Literatură Engleză la Kingsborough Community College, CUNY, din New York, Oliver Şerban Tătaru, regizor stabilit în Germania, la München, şi José Alaniz, profesor la Departamentul de Limbi şi Literaturi Slave din cadrul University of Washington din Seattle.

Aceştia vor susţine colocvii despre cinematografia românească a „noului val”, aşa cum este reflectată de selecţia filmelor din festival, iar regizorii vor vorbi şi despre propriile lor filme.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite