Muzicalul „Fecioarele noastre grabnic ajutătoare“, în premieră pe scena Teatrului Excelsior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Excelsior prezintă, în premieră naţională, în zilele de 4 şi 5 iulie, de la ora 19.00, musicalul "Our Ladies of Perpetual Succour" /"Fecioarele noastre grabnic ajutătoare" de Lee Hall, un spectacol care poartă semnătura regizorală şi coregrafică a lui Răzvan Mazilu.

La doar doi ani de la premiera sa mondială, pe scena Traverse Theatre din Edinburgh, urmată de un parcurs spectaculos pe scena National Theatre din Londra, musicalul a fost distins în primăvara aceasta cu Premiul „Laurence Olivier” pentru Noua Comedie.

Musicalul are la bază romanul The Sopranos (Sopranele) de Alan Warner, care prezintă povestea a şase prietene, eleve ale unei şcoli catolice de fete din oraşul scoţian Oban. Vizita lor la Edinburgh, cu ocazia unei competiţii corale la care participă, se transformă într-o experienţă iniţiatică tumultoasă care dezlănţuie impulsurile latente ale adolescenţei în acte de teribilism. Poveştile complicate şi captivante ale celor şase adolescente sunt mixate într-un cocktail muzical de partituri clasice şi hituri pop-rock ale anilor 70, ce amplifică această aventură a urgenţei autodescoperirii şi explorării limitelor cu orice risc, transformând-o într-un show exploziv care are toate ingedientele succesului de public. Spectacolul realizat de Răzvan Mazilu alături de echipa sa artistică este un show din toate punctele de vedere: o explozie de culoare, interpretări vocal-actoriceşti remarcabile, exuberanţă, abundenţă sonoră şi vizuală şi, nu în ultimul rând, strălucire. O „odă” neconvenţională închinată tinereţii şi prieteniei, sub semnul devizei „Carpe Diem”, dar şi o infuzie de sentimentalism, brutalitate, stridenţă, limbaj ireverenţios şi umor, ce dezvăluie contrastul izbitor dintre pofta de viaţă a unor adolescente aflate în zorii maturizării şi viitorul sumbru dictat chiar de propria lor precocitate.

Distribuţia

(în ordinea indicată de autor)
Orla – Alina Petrică
Chell – Meda Topîrceanu
Kay – Aylin Cadîr / Ioana Mărcoiu
Manda – Daniela Tocari
Kylah – Oana Puşcatu
Fionnula – Ana Bianca Popescu

Orchestra
Adina Cocargeanu – pian
Imola Tamás – percuţie
Andreea Archip – pian
Dana Georgescu – chitară bas

Regia şi coregrafia: Răzvan Mazilu
Traducerea: Carmen Stanciu
Scenografia: Romana Ţopescu, Dragoş Trăistaru
Orchestraţia şi adaptarea muzicală: Lucian Vlădescu
Light Design: Alin Popa
Pregătirea muzicală: Gönül Abdula
Asistent coregrafie: Raluca Nicolae
 Selecţia muzicală: Răzvan Mazilu şi Lucian Vlădescu

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite