Mircea Cărtărescu citeşte din noul său roman, la librăria Humanitas Cişmigiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul Mircea Cărtărescu aşteaptă publicul cititor, marţi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Bucureşti, pentru o seară de lectură din noul său roman aflat în pregătire la editura Humanitas.

Aceasta nu este prima dată când Mircea Cărtărescu citeşte din noul său roman. La o întâlnire cu publicul, care s-a desfăşurat în luna februarie, Mircea Cărtărescu a vorbit despre cartea la care lucra, în acel moment, menţionând că va avea aproximativ 700 - 800 de pagini şi va fi publicată ori la sfârşitul acestui an, ori la începutul lui 2016. Scriitorul a spus că "o cincime din carte lipseşte", urmând să mai scrie la ea maximum 100 de pagini, proces care se va desfăşura în patru - cinci luni.

De asemenea, Mircea Cărtărescu, care a citit un fragment din noua sa carte, în luna februarie, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Bucureşti, a declarat că a trăit o altă viaţă în romanul pe care l-a scris, această operă literară fiind povestea "unui geamăn virtual".

Totodată, scriitorul a precizat că "tema cea mai importantă a cărţii este nevoia de evadare din lumea aceasta şi găsirea unui portal, unui tunel, de evadare de aici, spre altceva".

"Aceasta este tema centrală a cărţii mele şi care este justificată într-un fel de motorul acesta al suferinţei umane", a mai spus scriitorul.
CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite