„Meşterul Manole“ va fi pus în scenă la Teatrul Odeon de artişti polonezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din spectacolul „Meşterul Manole“
Scenă din spectacolul „Meşterul Manole“

Sâmbătă, 4 iunie, artişti şi muzicieni din Polonia vor pune în scenă spectacolul de teatru „Meşterul Manole”, regizat de Darek Blaszczyk. Spectacolul va avea la Sala Studio a Teatrului Odeon din Bucureşti,  de la ora 19.30. Aceasta va fi unica reprezentaţie în România.

Spectacolul este rodul fascinaţiei pentru legenda Meşterului Manole şi a tradiţiilor muzicale ale Carpaţilor a regizorului Darek Błaszczyk şi muzicianului Jacek Hałas. Ei au transformat această poveste despre un om sfâşiat de dragoste şi dorinţa de a crea lucruri măreţe într-o piesă de teatru radiofonic, iar apoi, cu ajutorul lui Zbyszek Olkiewicz, într-un spectacol de teatru, sau, mai bine spus, „un ritual scenic, un performance şi un concert în acelaşi timp”.

Baza spectacolului este cântul arhaic, alături de sunetul instrumentelor populare, în interpretarea virtuozilor muzicii tradiţionale din Polonia. Spectacolul a fost premiat pentru cea mai bună regie şi cea mai bună muzică în cadrul Festivalului "Două Teatre" din Sopot şi a fost prezentat în cadrul festivalurilor Prix Marulic din Hvar în Croaţia şi Prix Italia 2014.

Spectacolul se joacă în premieră în România cu ocazia Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova.

manole

Baza spectacolului este cântul arhaic, alături de sunetul instrumentelor populare, în interpretarea virtuozilor muzicii tradiţionale din Polonia.

Un ritual scenic, un performance şi un concert în acelaşi timp

Spectacolul a fost premiat pentru cea mai bună regie şi cea mai bună muzică în cadrul Festivalului „Două Teatre” din Sopot şi a fost prezentat în cadrul festivalurilor Prix Marulič din Hvar în Croaţia şi Prix Italia 2014.

Darek Blaszczyk este regizor de teatru, film, televiziune şi radio. A absolvit Istoria artei la Universitatea din Varşovia. A pus în scenă şi pe peliculă, printre altele, textele lui Rilke, Cioran şi Grossman.

Jacek Halas este instrumentist, cântăreţ şi compozitor. În afară de implicarea în mai multe proiecte artistice şi muzicale, se ocupă de cercetarea şi popularizarea tradiţiilor muzicale populare şi arhaice.

Zbigniew Olkiewicz este actor şi regizor. Din anul 1974 s-a alăturat celebrului grup de teatru plastic "Akademia Ruchu" din Varşovia. Lucrează în Polonia, Rusia, Spania şi Argentina.

Spectacolul va fi în limba poloneză cu supratitrări în limba română.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite