"Literatură şi televiziune", o dezbatere cu Daniela Zeca-Buzura la Humanitas Cişmigiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniela Zeca-Buzura a prezentat lucrarea "La taclale cu idolii" la Adevărul LIVE   FOTO: Marian Iliescu
Daniela Zeca-Buzura a prezentat lucrarea "La taclale cu idolii" la Adevărul LIVE   FOTO: Marian Iliescu

O dezbatere pe tema "Literatură şi televiziune", pornind de la cel mai recent volum semnat de Daniela Zeca-Buzura, "La taclale cu idolii", apărut de curând la editura Polirom, precum şi în ediţie digitală, va avea loc joi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Bucureşti.

La eveniment, alături de autoare, vor participa jurnaliştii Luca Niculescu, Cristina Răduţă, Iulia Roman, Victor Arvunescu, precum şi masteranzii programului "Managementul instituţiilor mass-media" al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti. Avatar al dezbaterii, talk-show-ul este un gen în plină glorie în televiziunea actuală, informează un comunicat remis Mediafax.

Prin acest studiu ("La taclale cu idolii"), Daniela Zeca-Buzura propune "o elucidare din mers", din interiorul dinamicii fenomenului de televiziune, a principiilor de funcţionare a talk-show-ului - un gen preponderent în controversatul context al audiovizualului contemporan, dominat de crime neelucidate, mici drame conjugale şi abateri de la normă. La baza interpretării evoluţiei şi a influenţelor socioculturale ale emisiunilor de tip talk-show stau atât experienţa autoarei în moderarea şi producerea acestui format de televiziune, cât şi analiza mai multor producţii difuzate în România, sub acest generic, în perioada ianuarie 2001 - iunie 2014.

Daniela Zeca-Buzura, de la talk show-ul de televiziune, la romanele exotice  

Daniela Zeca-Buzura este absolventă a Facultăţii de Litere din Bucureşti, a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a unui masterat în ştiinţele comunicării. Din anul 2001 este doctor în filologie al Universităţii din Bucureşti şi lector la catedra de presă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul aceleiaşi universităţi. 

image

Din martie 2003, a fost redactor-şef al redacţiei Literatură Arte, iar, în perioada 2004 - 2012, directorul canalului de televiziune TVR Cultural.

Daniela Zeca-Buzura a mai publicat volumele: "Orfeea" (poezie, Viitorul Românesc, 1994), "Îngeri pe carosabil" (proză, Coresi, 2000), "Melonul domnului comisar" (critică literară, Curtea Veche, 2005), "Jurnalismul de televiziune" (Polirom, 2005), "Totul la vedere. Televiziunea după Big Brother" (Polirom, 2007), "Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii" (Polirom, 2009), "Istoria romanţată a unui safari" (roman, Polirom, 2009, 2011), "Demonii vântului" (roman, Polirom, 2010, 2013), "Zece zile sub văl / Ten Days Under the Veil" (jurnal de călătorie, Litera, 2011) şi "Omar cel orb" (roman, Polirom, 2012).

În prezent este membră a Uniunii Scriitorilor din România (USR) şi producător şi moderator al emisiunii "Jurnal de front" de pe canalul TVR 2 al serviciului public de televiziune.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite