În Franţa, "Toto şi surorile lui", al românului Alexander Nanau, este considerat mai bun decât ultimul film al lui Tarantino VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toto şi surorile lui au impresionat critica franceză
Toto şi surorile lui au impresionat critica franceză

Una dintre cele mai prestigioase publicaţii online de film din Franţa, allocine.fr, a alcătuit un top al celor mai bune trei filme care au intrat pe marile ecrane săptămâna trecută, iar pe prima poziţie se află, înaintea lui Quentin Tarantino, cu "Cei opt odioşi", filmul "Toto şi surorile lui", al lui Alexander Nanau.

Critica franceză este impresionată de filmul românesc, pe care îl consideră "un documentar şocant: cinema direct, unde se amestecă violenţa de zi cu zi cu o formă de rezistenţă", după cum remarcă publicaţia Télérama.

Filmul lui Alexander Nanau se bucură şi de un trailer video prezentat în deschiderea paginii, documentarul românului obţinând nota 4,5 din 5, în timp ce filmul lui Tarantino are doar 3,5 puncte. Pe locul al treilea se situează un film francez, "La fille du patron" (Fiica şefului n.r.) al lui Olivier Loustau, cu 3,4 puncte din 5.

Documentarul "Toto şi surorile lui", regizat de Alexandru Nanau, un cineast premiat cu Emmy, prezintă o extraordinară poveste de dragoste a unei familii. Totonel, în vârstă de 10 ani, şi surorile lui trăiesc într-o zonă foarte săracă şi aşteaptă ca mama lor să se întoarcă acasă din închisoare.

image

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de la San Sebastian, în septembrie anul trecut, şi a mai câştigat, printre altele, premiul pentru cel pentru cel mai bun documentar internaţional la Festivalul de la Zürich. Producţia a primit distincţia Silver Eye pentru cel mai bun documentar la Jihlava International Documentary Film Festival 2014, lungmetrajul fiind premiat şi la Leipzig DOK Festival 2014.

Alexander Nanau (foto dreapta) s-a născut în România şi a trăit în Germania o lungă perioadă de timp. Este absolvent al Academiei de Film şi Televiziune din Berlin. A lucrat, în principal ca regizor secund, la mai multe producţii de televiziune şi filme, printre care "Taking Sides", în regia lui Istvan Szabo (2001).

Din 2002 până în 2006, el a lucrat cu Petert Zadek la mai multe producţii teatrale puse în scenă în Europa. Producţia sa "Peer Gynt", în regia lui Peter Zadek, a fost proiectată la festivaluri de film din Germania şi Franţa.

 În 2010, documentarul "Lumea văzută de Ion B.", produs de HBO România şi regizat de Alexander Nanau, a fost premiat la categoria "Arts Programming", la cea de-a 38-a ediţie a premiilor Emmy. De asemenea, "Lumea văzută de Ion B." a câştigat premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar în 2010.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri