„iHamlet“, o experienţă teatrală new media în premieră la Teatrul Excelsior VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Excelsior prezintă duminică, 13 noiembrie, de la ora 19.00, premiera spectacolului "iHamlet", un proiect de teatru multimedia care reflectă universul subiectiv al lui H, un adolescent aparent obişnuit, uimit şi dezamăgit totodată de lumea din jur. "iHamlet" este un spectacol de teatru hi-tech, o cercetare sociologică despre profilul spectatorului adolescent de teatru şi o aplicaţie pentru smartphone integrată.

iHamlet este un proiect cultural dedicat adolescenţilor, bazat pe un text nou, inspirat mai degrabă din personajul Hamlet decât de subiectul piesei lui William Shakespeare. Echipa Punctart a creat o experienţă teatrală ilustrată ca un eseu audiovizual despre inadaptare şi refuzul de a se conforma realităţii, dar şi despre conflictul dintre generaţii. Iluzia şi realitatea se îmbină într-un univers care sparge barierele timpului şi ale spaţiului, creând un timp al emoţiei. Limbajul scenic creat îmbină expresivitatea actorilor, textul, sunetul, proiecţiile video şi noile tehnologii pentru a construi o experienţă senzorială intensă: un Hamlet personal, un Hamlet al acestei generaţii, un Hamlet de azi.

 Atunci când închide ochii, lumea se transformă într-o reţea fabuloasă de gânduri şi imagini pe care le modelează la infinit, până într-o zi, când tot ceea ce părea sigur se scufundă sub o avalanşă de întrebări, iar H rămâne blocat în reţea încercând cu disperare să schimbe cursul evenimentelor.

În perioada august-octombrie 2016, Teatrul Excelsior a găzduit primele şase reprezentaţii cu acces gratuit ale proiectului iHamlet, care au fost primite cu entuziasm de către public. Ca urmare a acestei colaborări, spectacolul iHamlet a fost inclus în repertoriul stagiunii curente a instituţiei, în spiritul deschiderii extraordinare pe care Teatrul Excelsior o manifestă în susţinerea iniţiativelor din zona teatrală independentă.

iHamlet este online pe www.punctart.ro/ihamlet, la un like distanţă pe facebook şi poate fi urmărit pe Instagram.

Echipa iHamlet:
Pe scenă: Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vlad Logigan, Vlad Pavel
Regia: Catinca Drăgănescu
Dramaturgia: Elise Wilk
Coregrafia şi mişcarea scenică: Simona Deaconescu
Scenografia şi costumele: Bogdan Costea
Video & Light Design: Dan Basu
Sound Design: INTERIOR8
 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite