Ghidul ilustrat „Prin piețele lumii”, lansat la Bookfest 2023. România, prezentă cu Obor și Dacia

0
Publicat:

Editura Frontiera lansează sâmbătă, 27 mai, la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, ghidul ilustrat „Prin piețele lumii”, scris de Maria Bahareva, ilustrat de Anna Desnițkaia și premiat anul acesta cu prestigiosul Prix Sorcières pentru non-ficțiune în Franța.

image

Cartea cuprinde planșe ilustrative pentru cele mai frumoase și reprezentative piețe din 12 țări, fiecare corespunzând unei luni calendaristice. Luna august este dedicată României, reprezentată prin piețele Obor (București) și Dacia (Brașov). China, Etiopia, Franța, Chile sunt doar câteva dintre celelalte țările reprezentate în acest ghid plin de informații interesante deopotrivă pentru copii și adulți.

Cartea „Prin piețele lumii” a fost tradusă de scriitorul Vasile Ernu, care a și contribuit la procesul de documentare a piețelor din țara noastră, în vederea includerii lor în acest ghid ilustrat. „Eu urmăresc atent piața de carte de copii. Cum Estul e casa mea, știu cam tot ce apare. Știam cartea Prin piețele lumii. Este un ghid extins, care te plimbă peste tot, de o diversitate amețitoare. Cel mai mult mi-a plăcut ochiul feminin, care are altă perspectivă: adică un amestec de practic cu util și plăcut. Nu e o abordare individualistă, ci familial-comunitară. Femeile sunt geniale la asta”, declară Vasile Ernu.

image

Cartea urmează a fi lansată la Bookfest, sâmbătă, 27 mai, de la ora 17.00, la standul editurii Frontiera, în prezența scriitorului Vasile Ernu și a antropologului Florin Dumitrescu, care va oferi o prezentare istorică și antropologică a pieței Obor.

Tot la Bookfest, în zilele de sâmbătă și duminică, la standul editurii Frontiera vor avea loc lansări de carte, ateliere dedicate copiilor și sesiuni de desenat interactive, oferite de către câțiva dintre ilustratorii editurii. De asemenea, în cadrul standului editurii Frontiera vor fi expuse lucrări artistice realizate de ilustratorii cu care editura a colaborat de-a lungul timpului: Oana Ispir, Karda Zenko, Eugen Berlo, Diana Margareta Cepleanu, Marina Debattista. Lucrările vor putea fi achiziționate de la stand.

Programul complet al Editurii Frontiera la Bookfest 2023 este următorul:

Sâmbătă, 27 mai

10:00 – 11:30 – ATELIER

Live drawing și autografe ilustrate cu Diana Margareta Cepleanu

12:00 – 13:30 – LANSARE

Mini-romanul ”În țara vacilor fericite” cu autoarea Ana Maria Sandu și ilustratoarea Oana Ispir

14:00 – 15:30 – ATELIER

Live drawing și autografe ilustrate cu Oana Ispir

17:00 – 18:00 – LANSARE

Cartea ”Prin piețele lumii” cu traducătorul Vasile Ernu și antropologul Florin Dumitrescu

Duminică, 28 mai

12:00 – 13:30 – LANSARE ȘI ATELIER

Cartea ”Vine tata, cu pașii lui de uriaș” de Nadine Brun-Cosme

Invitată: ilustratoarea franceză Aurelie Guillerey, care va susține un atelier de desen pentru copii.

14:00 – 15:30 – LANSARE ȘI ATELIER

Cartea de fabule ”Într-un bar din Zanzibar” de Marina Debattista

Invitată: Marina Debattista, care va susține un atelier de jocuri pentru copii.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite