GALERIE FOTO La 18 ani Petre Mărgineanu învăluie oraşul în mister şi fotografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, 12 septembrie 2013, începând cu ora 20.00, tânărul Petre Mărgineanu prezintă la Have a cigar „Petre Mărgineanu – Misterele oraşului“, o expoziţie de fotografie în care sunt surprinse poveştile uitate ale oraşului.

Iniţiat acum trei ani, proiectul de fotografie şi artă urbană a strâns în jurul său aproximativ 4000 de oameni, pasionaţi de istorie şi de poveşti ale oraşului. Petre Mărgineanu a explorat şi documentat prin fotografiile sale în jur de 200 de spaţii, printre care case abandonate, tuneluri, acoperişuri, clădiri aflate în paragină, atât din Bucureşti, cât şi din alte oraşe ale României.

Petre Mărgineanu are 18 ani şi este elev în clasa a XII a la Colegiul Naţional „Matei Basarab“ din Capitală. Prin fotografiile sale, tânărul încearcă să decupeze locuri pe care mulţi nu le mai observă sau nu le acordă prea mare importanţă. Cadrele surprinse sunt în mare parte din Bucureşti, dar ies înainte şi mănăstirile din zona Sucevei sau locuri din Ardeal.

În cadrul expoziţiei vor fi prezentate 18 fotografii cu spaţii interesante din oraş, printre care Castelul Bethlen, Strada Stavropoleus, Fabrica de pâine, Palatul Adevărul, Bazinul Olimpic Giuleşti, Spitalul Filantropia sau Casa Dobrescu.
Expoziţia poate fi vizitată între 12 septembrie şi 12 octombrie la Have a Cigar (strada Vasile Conta nr. 18).
Restul fotografiilor pot fi vizionate pe www.locuriuitate.com.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite