Filmul "Dincolo de calea ferată", al lui Cătălin Mitulescu, a fost lansat la Gara de Nord din Bucureşti

0
0

Lungmetrajul "Dincolo de calea ferată", cel mai recent film al regizorului Cătălin Mitulescu, cu Ada Condeescu şi Alexandru Potocean în rolurile principale, a avut premiera la Gara de Nord din Bucureşti. Cei prezenţi au fost poftiţi într-o "sală de aşteptare", unde au ciocnit un pahar de vin, pentru ca mai apoi să urce la ultimul etaj, într-o sală de proiecţii.

Nu au lipsit vedetele, dar nici cei mai mulţi dintre actorii şi muzicienii care au colaborat la realizarea filmului de lungmetraj al lui Cătălin Mitulescu. Andreea Esca, Gianina Corondan, Adela Popescu, Radu Paraschivescu, Dana Rogoz, Andi Vasluianu, Alexandru Papadopol, Nae Caranfil, Edi Petroşel (Holograf) şi Maria Dinulescu au fost doar o parte dintre cei remarcaţi pe covorul roşu.

Alături de regizorul Cătălin Mitulescu s-au aflat cei doi protagonişti, Ada Condeescu şi Alexandru Potocean, dar şi ceilalţi actori din film, printre care italianca Giada Laudicina, Andrei Ciopec, Dragoş Moştenescu, Claudiu Trandafir şi Radu Vâlcan.

image

Andreea Esca şi Ada Condeescu au strălucit pe covorul roşu

"Dincolo de calea ferată" este o poveste de dragoste tensionată şi tandră, plină de magie şi realism fantastic, la margine de Bucureşti. Radu (Alexandru Potocean) se întoarce din Italia după o absenţă de un an şi îşi găseşte soţia (Ada Condeescu) total schimbată. Cei doi petrec o noapte în care încearcă să se regăsească. Distanţa a creat neîncredere şi confuzie între ei, însă Radu speră la posibilitatea unui nou început. Muzica răsună dincolo de calea ferată şi toţi prietenii petrec la o nuntă în cartier.

image

Regizorul Cătălin Mitulescu a vorbit publicului înainte de proiecţie

"Există multă tensiune într-un cuplu când cei doi se revăd după un timp. Întâlnirea are o miză uriaşă, mai ales dacă se iubesc", a declarat Cătălin Mitulescu despre filmul său.

Primele două scurtmetraje ale regizorului Cătălin Mitulescu au fost selecţionate la Cannes, iar cel de-al treilea, "Trafic", a fost laureat cu Palme d’Or în 2004. Debutul în lungmetraj, în 2006, a fost de asemenea un succes. Filmul "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" a avut premiera în secţiunea Un certain regard la Cannes, la fel şi următorul său film, "Loverboy".

image

Echipa filmului "Dincolo de calea ferată" a urcat pe scenă, în aplauzele publicului

Rolul principal din "Eu când vreau să fluier, fluier" (un film în regia lui Florin Şerban) a marcat debutul actoricesc al Adei Condeescu într-un film de lung metraj, premiat cu Ursul de Argint la Berlinale. Colaborarea cu regizorul Cătălin Mitulescu a început în 2011, odată cu rolul din filmul "Loverboy", care i-a adus Premiul pentru cea mai bună actriţă „Heart of Sarajevo” la Festivalul de film de la Sarajevo. În 2013, a participat la EFP Shooting Star la Berlin şi apărut în filmul "Lupu", semnat de Bogdan Mustaţă.

Lungmetrajul "Dincolo de calea ferată" poate fi urmărit, începând de ieri, pe marile ecrane din toată ţara.

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite