Duelul Viorilor ajunge la Carnegie Hall şi la Kennedy Center for the Performing Arts, cu prilejul Zilei Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi
pianistul Horia Mihail     FOTOGRAFII: Virgil Oprina
Violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail     FOTOGRAFII: Virgil Oprina

După şase ediţii de mare succes pe scenele din România şi Europa, Turneul “Duelul Viorilor Stradivarius versus Guarneri” (un proiect Radio România) va fi prezentat în două prestigioase săli de concert: la Carnegie Hall (Weill Recital Hall), din New York, în 2 decembrie, de la ora 20:00, şi la Kennedy Center for the Performing Arts (Family Theater), din Washington, DC, în 5 decembrie, de la ora 18:00.

Evenimentele, care au loc cu prilejul Zilei Naţionale a României, sunt organizate de către Institutul Cultural Român de la New York, în parteneriat cu RA-Entertainment şi Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

Cei trei muzicieni, violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail vor cânta pentru prima dată împreună pe aceste mari scene. Acestă recunoaştere, şi, de ce nu, validare a valorii muzicienilor şi a valorii proiectului, vine după succesul celor şase ediţii, răsplătit, atât pe scenele din ţară, cât şi pe alte scene europene, cu aplauze îndelungi oferite de publicul care a umplut sălile de concert.

La cele două concerte, au fost invitaţi ambasadori şi membri ai corpului diplomatic, acreditaţi la O.N.U. şi la ambasadele din capitala SUA.

Repertoriul ales, acelaşi cu cel prezentat publicului din România în acest an, alcătuieşte un program pe care l-am putea numi: Best of Duelul Viorilor. Cei doi violonişti au ales să interpreteze cele mai aplaudate piese din istoria turneului, o ofertă muzicală generoasă, cu frumoase pagini din literatura pentru vioară şi pian, care le pun în valoare măiestria stilistică, virtuozitatea, tehnica, dar şi sensibilitatea şi dăruirea. Astfel, publicul prezent în sălile din SUA va asculta lucrări de mare virtuozitate de Sarasate, Moszkowski, Shostakovich, Smetana, Raff, Hubay, Wieniawski, Bériot, Piazzolla, Grigoraş Dinicu, şi celebra Ciocârlia.

Duelul Viorilor
“Mă bucură faptul că acest Duel al Viorilor a devenit, practic, un brand naţional şi nu numai. Cred că publicul a venit atras de numele sonore ale instrumentelor, dar mai ales pentru cei care cântă pe ele. M-am bucurat de muzică şi de aplauze şi aştept şi eu cu nerăbdare recitalurile de la Carnegie Hall şi de la Kennedy Center, care vin ca o încununare a acestui turneu care a reunit cu succes cele mai frumoase şi apreciate momente din ediţiile anterioare’’, spunea Gabriel Croitoru la finalul periplului naţional de anul acesta.
Duelul Viorilor
CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite