Dezbateri la Teatrelli. De la film cu Stere Gulea şi Irina Margareta Nistor, la teatru cu Octavian Saiu şi Chris Simion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, 12 mai, tot de la ora 19.00, va avea loc, la Teatrelli, o nouă dezbatere susţinută de Octavian Saiu: "Primăvara unei noi epoci teatrale: realitate şi multimedia pe scena contemporană". Invitaţii teatrologului sunt Bobi Pricop, Chris Simion-Mercurian, Carmen Lidia Vidu, Andreea Ciocîrlan şi Emanuel Pârvu.

Este cea de-a doua dintr-o serie de întâlniri de acest gen, care se desfăşoară la Teatrelli sub genericul „Anotimpurile dialogului despre teatru cu Octavian Saiu”.

„Teatrul a traversat toate schimbările posibile şi a trecut prin toate experimentele imaginabile. Aproape nimic nu pare că a rămas neexplorat. Şi totuşi… Ca oglindă a lumii, această artă îşi regenerează constant mijloacele, îşi adaptează temele şi îşi orientează căutările spre ceea ce existenţa însăşi oferă ca noutate permanentă. Scena de astăzi se redefineşte prin relaţia cu două dimensiuni pe care le integrează la fel de organic: realitatea prezenţei şi imaginea digitală, corpul şi tehnologia.” – Octavian Saiu.

dezbatere Octavian Saiu

De 10 mai, dezbatere cu regizorii Stere Gulea şi Răzvan Mărculescu, alături de Irina Margareta Nistor

Într-o zi specială, pe 10 mai – de Ziua Regalităţii –, de la ora 19.00, Teatrelli invită publicul la cel de-al doilea eveniment din seria de dezbateri, lansată recent, Dialogurile culturale Teatrelli, care se concentrează asupra schimbului de idei dintre generaţii diferite de artişti. Totodată, programată la doar câteva zile înainte de startul Festivalului de Film de la Cannes, dezbaterea este dedicată filmului, aducând publicului nume sonore din lumea industriei româneşti: pe regizorii Stere Gulea şi Răzvan Mărculescu – în calitate de invitaţi şi pe criticul de film Irina Margareta Nistor, care va fi moderator.

Dezbaterea va porni de la producţia „Moromeţii 2” – cel mai premiat film la Gala Premiilor Gopo 2019 şi cel mai mare succes de casă românesc din ultimii 25 de ani –, pentru care Stere Gulea şi Răzvan Mărculescu au şi colaborat, şi se va extinde de asemenea către teme precum industria filmului în România înainte şi după 1990, publicul de film de atunci şi cel de acum, şi provocările cu care s-a confruntat şi se confruntă în prezent un regizor de film.

„O să fie o întâlnire despre ce înseamnă platoul de filmare şi ce înseamnă generaţiile diferite de creatori de cinema şi cât de bine se pot ele coaliza ca să facă un film minunat ca Moromeţii 2. Voi încerca să îi provoc să povestească detalii despre ce înseamnă să fii creator de cinema în această săptămână de dinantea Cannes-ului şi într-o zi regală.”, a declarat Irina Margareta Nistor. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite