Depozitul de Filme din Cluj a găzduit astăzi primul eveniment, după reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Depozitul de Filme din Cluj, înainte de reabilitare.   Foto: we-are-here.ro
Depozitul de Filme din Cluj, înainte de reabilitare.   Foto: we-are-here.ro

Astăzi, de la ora 12.00, Depozitul de Filme din Cluj-Napoca şi-a deschis printr-o serie de concerte, spectacole de magie şi de teatru. Acesta a fost primul eveniment public organizat după campania de strângere de fonduri, iniţiată de organizatorii TIFF pentru salvarea acestui spaţiu.

În urma campaniei „Salvaţi Marele Ecran“, Depozitul de Filme din Cluj-Napoca a găzduit duminică primul eveniment public, după reabilitarea sa, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Depozitul de Filme din Cluj-Napoca a trecut prin transformări majore în ultimele luni: spaţiul a fost igienizat şi împrejmuit, vegetaţia sălbatică crescută în timp a fost toaletată, molozul îndepărtat, iar clădirile au trecut prin reparaţii de urgenţă, care să permită desfăşurarea unor evenimente în condiţii de siguranţă. De asemenea, au fost amenajate alei de acces, iar pelicula aruncată pe jos a fost colectată şi depozitată.

Această intervenţie a fost posibilă datorită strângerii de fonduri prin campania „TIFF salvează Depozitul de filme“, care a inclus o componentă de crowdfunding, respectiv donaţii oferite online de clujeni şi oameni din întreaga ţară, prin platforma WeAreHere. Scopul acestei campanii a fost pregătirea spaţiului pentru a găzdui evenimente publice, ca prim pas spre transformarea lui într-un Muzeu al Filmului, în cadrul proiectului „Salvaţi Marele Ecran“.

Depozitul de Filme a devenit şi un proiect al studenţilor din cadrul Facultăţii de Arhitectură a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, iar echipa condusă de arhitectul Şerban Ţigănaş are ca temă de proiect pentru primul semestru al anului universitar „Depozitul de Filme şi transformarea acestuia într-un muzeu deschis comunităţii“.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite