Cele mai aşteptate thrillere din 2017, traduse în limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Brown, autorul unor romane-cult: Codul lui Da Vinci şi Infernul
Dan Brown, autorul unor romane-cult: Codul lui Da Vinci şi Infernul

Editura RAO va publica, în 2017, câteva cărţi bestseller internaţional, printre care Origin, de Dan Brown, Avocatul rebel, de John Ghrisham, Fratele, de Joakim Zander.

Autorul fenomen Dan Brown îşi va lansa noul volum pe 26 septembrie în Statele Unite. Cel mai aşteptat thriller pe piaţa internaţională de carte este cu siguranţă volumul lui Dan Brown. Aventurile profesorului Robert Langdon din Codul lui da Vinci, Îngeri şi Demoni şi Inferno vor continua. Următorul volum al lui Dan Brown, Origin, va vedea lumina tiparului în luna septembrie în Statele Unite şi la începutul lunii noiembrie în România. Ne vom reîntâlni cu Langdon care este pus în faţa a două întrebări primordiale. Descoperirea cutremurătoare care răspunde acestor întrebări îl va purta într-o nouă aventură în care toate elementele care au consacrat romanele lui Dan Brown sunt prezente: codurile greu de descifrat, ştiinţa, religia, istoria, arhitectura.

  • John Grisham, Avocatul rebel

Un alt volum care demostrează de ce John Grisham este unul dintre cei mai iubiţi scriitori din lume. Personajul principal este avocatul Sebastian Rudd care lucrează dintr-o dubă blindată, dotata cu Wi-Fi, bar, frigider, scaune din piele şi un compartiment ascuns pentru armă. Singurul şi cel mai bun prieten al său este şoferul care are şi rol de bodyguard, confident, asistent de avocat şi asistent de golf. Sebastian Rudd este unul dintre cele mai colorate personaje zugrăvite vreodată de Grisham.

  • Michael Connelly, Jocul de Domino

Unul dintre cei mai premiaţi autori de thrillere juridice din lume, Michael Connelly, ne oferă încă un volum de excepţie. Proaspăt ieşit la pensie, Harry Bosch nu se gândeşte decât la recondiţionarea motocicletei sale Harley- Davidson, dar doar până în clipa în care fratele său vitreg, celebrul „avocat din limuzină“ Mickey Haller, îi cere ajutorul într-un caz teribil de complicat.

  • Malin Persson Giolito, Nisipuri mişcătoare

A fost numit cel mai bun thriller suedez al anului.

Este un thriller juridic extrem de incisiv şi dramatic. În primele pagini facem cunoştinţă cu Maja care şi-a petrecut ultimele 9 luni în închisoare aşteptându-şi procesul. Maja este bănuită că ar fi fost implicată în împuşcăturile dintr-un liceu din Stockholm, incident în care şi-au pierdut viaţa multe persoane printre care iubitul ei.

  • James Patterson, Zoo

Romanul a stat la baza serialului TV de succes care rulează acum pe micile ecrane.

Biologul Jackson Oz ajutat şi de ecologul Chloe Tousignant, investighează atacurile brutale ale animalelor asupra oamenilor, care în ultima vreme sunt în număr foarte mare şi sunt infiorător de bine organizate. Jackson Oz încearcă să-i avertizeze pe liderii lumii de pericolul care ameninţă întreaga omenire.

  • Michael Dobbs, Atac la rege, vol 2 din House of cards

Romanul a stat la baza serialului Culisele puterii. După ce a reuşit să îşi atingă ţelul de a ajunge unul dintre cei mai puternici oameni în conducerea unei ţări, noul prim ministru Francis Urquhart este pus în faţa unei situaţii de criză care i-ar putea distruge Guvernul.  Măsurile drastice pe care vrea să le ia nu sunt însă agreate de Rege, care devine astfel inamicul său numărul unu.

  • Joakim Zander, Fratele

Un thriller scandinav exact aşa cum ne-am obişnuit: cu personaje de excepţie, o intrigă reuşită şi un ritm pe măsură.

Yasmine, fratele ei şi Clara sunt cele trei persoane ale căror poveste o vom afla dar nu înainte de ultimele pagini ale cărţii care vor dezvălui adevărul.

  • Danya Kukafka, Fata din zăpadă

Un prim roman superb pentru Danya Kukafka, Fata din zăpadă ne pune în faţa unei crime misterioase. Volumul debutează cu o imagine înfiorătoare: o tânără cu perspective foarte frumoase de a reuşi în viaţă este găsită moartă în zăpadă. Firul poveştii urmăreşte trei personaje ale căror punct comun este unul singur - fata ucisă: tânărul nedaptat social care o iubeşte de la distanţă, fata rebelă care o dispreţuieşte şi poliţistul care investighează cazul.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite