Astra Film Festival aniversează 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia din acest an a Astra Film Festival va găzdui aproximativ 1350 de realizatori de filme, din 70 de ţări. Cea de-a XX a ediţie a festivalului va avea loc între 14 şi 20 octombrie, la Sibiu, şi va include proiecţii de filme-portret, eseuri, documentare observaţionale sau producţii despre poveşti locale.

Astra Film Festival va aduce în sălile de cinema filme din toate colţurile lumii, proiectate la marile festivaluri de specialitate sau laureate cu distincţii prestigioase. Vor fi prezenţi regizori consacraţi pe plan internaţional, alături de tineri care studiază la cele mai importante universităţi de arte şi film din Europa. În acest an, şi-au înscris filmele în competiţie un număr record de 1350 de regizori străini, de pe toate cele şase continente, fiind şi o ediţie care aniversează 20 de ani de existenţă a Astra Film Festival.

Filmele selecţionate vor fi proiectate, cele mai multe în premieră în România, între 14 şi 20 octombrie, la Sibiu. Astra Film Festival a fost primul festival internaţional de film din România şi la fiecare ediţie a adus în atenţia publicului cele mai importante producţii internaţionale din anul respectiv. În 2013, Astra Film Festival propune un maraton al filmelor de non-ficţiune din ţări precum: India, Germania, Franţa, Olanda, Israel, Hong Kong, Lituania, Croaţia, Ucraina, Rusia, Polonia, Elveţia, Belgia, Turcia, Estonia, Norvegia, Grecia, Anglia, Statele Unite sau Canada.

„Este o onoare şi o atribuţie importantă a Astra Film Festival ca în fiecare an să aducă la Sibiu nume mari din peisajul cinematografiei internaţionale de non-ficţiune. Ne-am propus de la început şi am reuşit ca în fiecare an acest festival să rămână locul unde se poate lua pulsul producţiei de non-ficţiune de pretutindeni“, a declarat Dumitru Budrala, director fondator al Astra Film Festival.

Festivalul Internaţional de Film Documentar Astra Film Festival de la Sibiu este organizat de Complexul Naţional Muzeal „Astra“ şi Fundaţia Astra Film, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, al Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ministerului Culturii.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite