Andreea Esca: „Am emoţii foarte mari!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan C. Mihăilescu, Andreea Esca şi Radu Parschivescu, la
lansarea volumului „Ce-am făcut când am tăcut“. Foto: Eduard Enea
Dan C. Mihăilescu, Andreea Esca şi Radu Parschivescu, la lansarea volumului „Ce-am făcut când am tăcut“. Foto: Eduard Enea

Andreea Esca a lansat, la Târgul de Carte Bookfest, cartea autobiografică „Ce-am făcut când am tăcut“, publicată la Editura Humanitas. Alături de autoare, la lansare au mai vorbit scriitorul Radu Parschivescu, criticul Dan C. Mihăilescu şi Lidia Bodea, directoarea Editurii Humanitas.

Radu Parschivescu, care i-a luat şi un amplu interviu Andreei Esca (publicat în volumul „Ce-am făcut când am tăcut“), a spus la lansarea de la Bookfest: „O asemenea carte încearcă un fel de desolemnizare. «Ce-am făcut când am tăcut» te învaţă pe tine, public, că nu vorbeşti cu statui, că nu vorbeşti cu persoane care sunt filmate de la buric în sus, că nu vorbeşti cu identităţi media, ci pur şi simplu cu nişte oameni care au un trecut, un prezent, care au crampe, pe care le doare ficatul, care au nemulţumiri, bucurii, care au copii, care au memorie.”

Criticul literar Dan C. Mihăilescu a caracterizat în câteva cuvinte autoarea: „Aveţi în faţă o Andreea Esca directă, francă, fragedă, puternică, optimistă, un om care ştie să ia viaţa în piept, un om care se locuieşte cu plăcere, cum îmi place mie să spun.”

Lidia Bodea, directoarea Editurii Humanitas, a caracterizat-o şi ea pe vedeta Pro TV: „Andreea Esca e un caz fericit şi rar de om care, prin structura interioară foarte bună, e foarte sănătos aşezată pe ceea ce se numeşte «valori» şi nu s-a lăsat smintită de notorietate. Aşa cum foarte frumos spune în interviul luat de Radu Paraschivescu, «Dacă nu ştii de unde pleci, nu ştii unde vrei să ajungi»”.

Când a luat cuvântul şi Andreea Esca, ea şi-a mărturisit emoţiile: „Pot să vă spun că am emoţii foarte mari. Am fost cu fiul meu să mâncăm înainte de lansare şi-i spuneam «Nu pot să mănânc, pentru că am emoţii». Şi el s-a uitat la mine şi a zis: «Emoţii? Ce emoţii să ai.» M-am uitat surprinsă la el si el mi-a zis: «Ei, uite, aşa îmi zici tu mie când mă duc la concurs şi spun că am emoţii. Ce emoţii să ai? Nu trebuie să ai nicio emoţie. Te duci, spui, îţi faci treaba şi ai plecat.”

Andreea Esca a mai spus că a ţinut ca această carte să fie lansată în luna mai, pentru că luna aceasta se împlinesc 10 ani de când s-a lansat revista „The One”, care a găzduit multe texte din volumul „Ce-am făcut când am tăcut”.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite