A murit Mitzura Arghezi, fiica poetului Tudor Arghezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitzura Arghezi  (1924-2015)                                                                        FOTO: Mediafax
Mitzura Arghezi  (1924-2015)                                                                        FOTO: Mediafax

Fiica lui Tudor Arghezi, Mitzura Arghezi, în vârstă de 91 de ani, a murit azi dimineaţă, la un spital. Din luna august, Mitzura Arghezi se afla internată la un cămin privat de bătrâni.

Muzeul Naţional al Literaturii Române anunţă trecerea în nefiinţă a celei care a fost Mitzura Arghezi, fiica poetului Tudor Arghezi.

În această dimineaţă, 27 octombrie, în jurul orei 9.15, a încetat din viaţă Mitzura Arghezi, fiica marelui poet Tudor Arghezi. Cunoscută în primul rând ca balerină şi actriţă - Mitzura Arghezi a jucat în peste 100 de piese de teatru şi 18 filme –, aceasta s-a remarcat în perioada 1996-2004 ca om politic, deţinând funcţia de deputat român pe listele Partidului România Mare, iar în perioada 2005-2010 ca membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune din partea PRM, potrivit unui comunicat de presă al Muzeului Literaturii Române.

Pe parcursul întregii sale vieţi, Mitzura Arghezi a contribuit la valorificarea şi promovarea moştenirii literare şi culturale pe care a preluat-o de la tatăl său. Aceasta a susţinut Muzeul Naţional al Literaturii Române în toate activităţile culturale organizate şi desfăşurate fie la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărţişor”, al cărei custode a fost în ultimii 40 de ani, fie în cadrul evenimentelor organizate la sediul acestuia.

image

Mitzura Arghezi ar fi împlinit în data de 10 decembrie vârsta de 91 de ani.


 În urmă cu o lună, fiica poetului Tudor Arghezi a fost căutată de poliţişti după ce o nepoată a acesteia a sunat la 112 şi a spus că mătuşa sa a dispărut. Mitzura Arghezi a fost găsită de poliţiştii bucureşteni într-un cămin de bătrâni privat din sectorul 1, anunţau televiziunile de ştiri, potrivit gandul.info.

Citiţi şi:

Mitzura Arghezi a murit. Fiica poetului era profund ataşată de Mărţişor, casa memorială a lui Tudor Arghezi

A murit Mitzura Arghezi
CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite