„35 de kile de speranţă“, de Anna Gavalda, a apărut în librăriile româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„35 de kile de speranţă” de Anna Glavada a apărut în librăriile româneşti
„35 de kile de speranţă” de Anna Glavada a apărut în librăriile româneşti

Publicată în Franţa în 2002, volumul „35 de kile de speranţă” al scriitoarei contemporane Anna Glavada (46 de ani) a apărut în librăriile româneşti, la editura Polirom şi în traducerea Alexandrei Cozmolici. Cartea spune povestea micului Gregoire care, în ciuda problemelor cu care se confruntă, găseşte alinare în atelierul bunicului său, unde meştereşte diverse lucruri ingenioase.

Din clipa în care trece pragul grădiniţei, copilăria fericită a micului Grégoire se transformă într-un adevărat coşmar. Chestiile sforăitoare cu care îl pisează educatorii şi profesorii nu-i intră în cap orice-ar face, colegii îşi bat joc de el, iar părinţii îl cicălesc şi-l ceartă fără încetare.

Singurul loc în care micul Grégoire se simte în largul său este atelierul bunicului Léon, unde pasiunea lui pentru meşterit îl ajută să construiască tot felul de lucruri ingenioase – un detector de oase pentru căţei, o maşină de descojit banane... Totuşi, cînd nepotul rămîne repetent pentru a doua oară şi nici o şcoală nu vrea să-l mai primească, bunicul nu-i mai ţine partea şi îl zgîlţîie zdravăn. Abia atunci micul Grégoire se trezeşte şi vede ce dezastru e viaţa lui.

Dar totul se poate repara dacă munceşti pe brînci şi ai multă speranţă... vreo 35 de kile!

anna gavalda

Anna Gavalda (foto:dreapta) este una dintre cele mai apreciate romanciere franceze contemporane. A debutat în 1999, cu volumul de povestiri Aş vrea să mă aştepte şi pe mine cineva (Polirom, 2006), distins cu Le Grand Prix RTL-Lire 2000. Acesta a fost urmat de romanele O iubeam (2002; Polirom, 2003, 2014) şi Împreună (2005; Polirom, 2005, 2011, 2014), ajunse imediat pe listele de bestselleruri din toată Europa şi adaptate pentru marele ecran. A mai publicat cîteva volume de povestiri, cărţi pentru adolescenţi şi romanele Cea care alină (2008; Polirom, 2008), Darul unei zile (2009; Polirom, 2010), Billie (2013; Polirom, 2015) şi O viaţă mai bună (Polirom, 2016).

Colecţia „Junior”, lansată la editura Polirom şi coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu, este un proiect editorial ce se adresează juniorilor de toate vârstele. Aceştia vor găsi aici cărţi de aventuri, romane fantasy, cărţi ilustrate, semnate de nume mari ale literaturii universale actuale. Elif Shafak, Sophie Kinsella sau Ian McEwan sînt autori deja îndrăgiţi de publicul românesc, public care are acum ocazia să-i cunoască şi în ipostaza de autori de literatură young adult sau pentru copii. Colecţia se adresează unui public tânăr foarte variat, de la elevii de şcoală primară şi până la tinerii de orice vârstă.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite