33 de ani de la înfiinţarea Companiei Teatrale "Vouă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Compania Teatrală "Vouă" împlineşte 33 de ani de la înfiinţare
Compania Teatrală "Vouă" împlineşte 33 de ani de la înfiinţare

Teatrul de pe Lipscani va fi gazda unui eveniment aniversar joi, 12 martie,  la împlinirea a 33 de ani de la înfiinţarea Companiei Teatrale “Vouă”. Spectatorii sunt aşteptaţi de la ora 19.00, cu spectacolul „Şcoala de Agenţi”.

Compania Teatrală “Vouă” sărbătoreşte pe 12 martie, la Teatrul de pe Lipscani, 33 de ani de existenţă când de la ora 19,00 va juca spectacolul „Şcoala de Agenţi” la Teatrul de pe Lipscani, gazda obişnuită a reprezentaţiilor trupei.

Povestea trupei începe în anul 1982, când Adrian Fetecău, pe atunci student în anul cinci al Politehnicii bucureştene,  după ce a trecut prin mai multe trupe, a decis să „racoleze” mai mulţi studenţi talentaţi pe care i-a cunoscut de-a lungul timpului şi a înfiinţat Cenaclul de umor, muzică şi poezie "Vouă". Deviza cenaclului a fost, încă de la început, „Vouă vă dăruim totul!”.

afis voua

În decembrie '88, VOUĂ a sărbătorit în Aula Facultăţii de Drept spectacolul cu numărul 500, iar în mai '89 a susţinut în campusul studenţesc Regie o manifestare în aer liber cu peste 10 000 de spectatori, unii dintre ei asistând la cele peste trei ore de umor şi muzică de pe căminele din vecinătatea scenei.

 În trupa Companiei teatrale "Vouă" se îmbină experienţa unor actori de excepţie precum Marilena Chelaru, Tudorel Filimon (nea Popa din „La bloc”) şi Candid Stoica, cu entuziasmul şi talentul mai tinerilor Cristina Cabel, Ioana Chelaru, Jean Lemne, Vlad Jipa, Daniel Torje, Andrei Necula şi Gheorghe Raiu. Părţile muzicale ale spectacolelor sunt asigurate de doi din membrii trupei din anii '80, Ovidiu Mihăilescu şi Dan Caramihai.

Prima reprezenţie din cadrul evenimentelor aniversare va avea loc pe 8 martie, la Cheile Grădiştei, la invitaţia lui Ovidiu Garbacea.  Ulimul evenniment "Vouă 33" se va încheia cu un spectacol în Republica Moldova, acolo unde trupa a susţinut mai multe manifestări cu accente patriotice rar întâlnite în februarie '90.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite