Cu fiecare pahar devii mai popular. Efectul surprinzător al alcoolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoana care bea cel mai mult într-un grup este şi cea mai apreciată dintre toate FOTO: Shutterstock
Persoana care bea cel mai mult într-un grup este şi cea mai apreciată dintre toate FOTO: Shutterstock

Consumul de alcool are şi un efect pozitiv, dincolo de impactul nociv asupra sănătăţii. Oamenii care obişnuiesc să bea se bucură de o popularitate mai mare, potrivit unui studiu canadian.

Cu cât bei mai mult, cu atât ai şanse mai mari să te bucuri de un statut social mai înalt, susţine o cercetare. Desigur, dacă eşti dispus să-ţi pui în pericol sănătatea pentru asta. Alcoolul ne influenţează părerile despre oamenii din jur, iar acest lucru este valabil atât în cazul bărbaţilor, cât şi în cel al femeilor.

Persoana care bea cel mai mult într-un grup este şi cea mai apreciată dintre toţi membrii grupului respectiv, a observat Tara Dumas, coordonatorul cercetării şi medic la Centrul pentru dependenţă şi sănătate mintală din Canada. Alcoolul le-ar aduce bărbaţilor mai mult respect din partea celor din jur, reiese din acelaşi studiu.

La studiu au fost participat 357 de tineri adulţi din Toronto. Aceştia au fost rugaţi să descrie modul în care episoadele de consum excesiv de alcool le-au influenţat părerile pe care le aveau despre prietenii lor. Rezultatele studiului vor fi publicate în numărul din octombrie al revistei de specialitate „Addictive Behaviors“.

Cercetătorii canadieni au remarcat că, în timpul acelor episoade, participanţii care consumau cele mai mari cantităţi de alcool erau percepute ca având cel mai înalt statut social din grupul monitorizat.

Autorii studiului sunt de părere că analiza lor ar putea fi de folos în alcătuirea viitoarelor programe de informare în rândul populaţiei cu privire la pericolele generate de consumul excesiv de alcool. Printre efectele nocive se numără afectarea hepatică, hipertensiunea arterială şi bolile cardiace, dar şi un risc mai mare de cancer.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite