Clădirile colorate, noua modă pe străzile din oraşul El Alto, Bolivia: cum a luat naştere acest stil de arhitectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădiri colorate, cu o arhitectură deosebită au început să apară pe străzile oraşului El Alto din Bolivia, dând naştere unui nou stil de arhitectură, informează BBC, citat de Mediafax.

Arhitectul Freddy Mamani este cel care a venit cu această idee, dând naştere unui nou curent care a prins foarte bine în contextul unui plan de urbanism, scrie Mediafax.

"El Alto are climă rece, un peisaj muntos şi uscat. Cu ajutorul culorilor vii vom adăuga mai multă viaţă pe străzile din El Alto", a declarat Freddy Mamani. Creaţiile lui pot fi văzute acum nu numai în El Alto, ci şi în alte localităţi din Bolivia şi în alte ţări din America de Sud, cum ar fi Peru şi Brazilia.

image

Freddy Mamani a proiectat până în prezent nu mai puţin de 70 de vile în El Alto şi continuă să primească din ce în ce mai multe comenzi în fiecare zi.

El se inspiră din iconografia incaşă. Nu departe de El Alto, pe malul Lacul Titicaca, se află ruinele Tiwanaku, capitala unei civilizaţii pre-incaş. Modelele geometrice folosite de arhitect seamănă cu cele găsite în structurile Tiwanaku.

image

Pentru noua clasa a locuitorilor bogaţi din El Alto, aceste vile au devenit un simbol al bunăstării. Oamenii sunt dispuşi să plătească între 150.000 şi 300.000 de dolari pentru o astfel de locuinţă.

image

În proiect, arhitectul prevede camere spaţioase, bucătării încăpătoare şi chiar un loc destinat petrecerilor. Culorile abundă şi se pune mare importanţă pe simbolurile pre-incaşe. Întrebat ce anume îl inspiră la acest curent, Freddy Mamani a răspuns: "Arhitectura mea are o esenţă care nu poate fi descrisă în cuvinte, are propria sa limbă, propria sa identitate unitară".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite