Cele mai ingenioase tehnici pentru curăţarea rapidă a casei: trucul care scoate rapid petele de pe tapiţerie

0
0

Fie că vrei să scapi de petele de pe canapea sau să îndepărtezi murdăria de pe ramele ferestrelor, tehnica potrivită te poate ajuta să termini mult mai repede şi mai uşor curăţenia.

Se apropie Sărbătorile de Iarnă şi, pe lângă prăjituri şi decoraţiuni specifice, sezonul implică şi o curăţare zdravănă a casei. Din fericire, există mai multe trucuri pentru a face treaba mai uşoară şi într-un timp mai scurt, fără a fi nevoie de investiţii mari în produse chimice speciale.

Bright Side a realizat o selecţie a celor mai ingenioase trucuri pentru curăţarea casei:

Petele de pe tapiţeria canapelelor nu vor mai fi o problemă

Se amestecă o lingura de praf de copt, 1/3 dintr-un pahar de oţet, apă caldă (dar nu fierbinte) şi o lingură de detergent. Amestecul funcţionează perfect. Praful de copt poate reda şi un miros proaspăt canapelei presărând un strat subţire pe partea de sus a acesteia timp de câteva ore.

Grătarele aragazului se curăţă cu praf de amoniac

image

Grăsimea şi uleiul ars de pe grătarul aragazului pot fi uşor îndepărtate folosind amoniac. Puneţi-l într-un sac de plastic etanşabil şi adaugaţi 2-3 linguri de soluţie realizată din praf de amoniac şi apă. Se lasă timp de 12 ore, apoi se spală.

Ramele ferestrelor vor arăta impecabil după spălarea cu apă şi oţet

image

Cu ajutorul unui pulverizator în care aţi introdus apă şi oţet într-un raport de 1:1, stropiţi rama ferestelor. În continuare, frecaţi bine cu o periuţă de dinţi veche şi ştergeţi cu un prosop de hârtie, iar apoi cu o cârpă umedă.

Spaţiul dintre plăcile de gresie

image

Murdăria şi mucegaiul care se acumulează în spaţiile subţiri dintre plăcile de gresie pot fi curăţate prin frecarea zonei afectate cu un amestec de oţet şi bicarbonat de sodiu. Se lasă amestecul pe suprafaţă timp de câteva minute, apoi se clăteşte cu apă şi se şterge.

Curăţarea chiuvetei nu va mai fi un coşmar

image

Se amestecă 2 linguri de sodă calcinată şi 2 linguri de bicarbonat de sodiu şi se freacă suprafaţa chiuvetei uşor umedă. După aproximativ 10 de minute, se amestecă 50 de grame de oţet şi 50 de grame de detergent de vase şi se aplică peste stratul de sodă. Aşteptaţi o jumătate de oră, iar apoi clătiţi chiuveta cu apă. Nu uitaţi să folosiţi mănuşi pentru protecţie.

Cuptorul cu microunde

Se toarnă un pahar de apă într-un recipient mai mare şi se adaugă câteva linguri de oţet. Puneţi-l în cuptorul cu microunde, porniţi-l şi aşteptaţi până când geamul începe să se aburească. Opriţi-l şi lăsaţi-l să se răcească timp de aproximativ 15 minute înainte de a deschide uşa. Apoi scoateţi recipientul şi ştergeţi în jos interiorul cuptorului cu microunde cu un burete umed.

Argintăria

image

Se umple un recipient mare cu apă caldă şi se adaugă o jumătate de ceaşcă de sare şi o jumătate de cană de sodă. Se înmoaie argintăria în acest amestec timp de 30 de minute, apoi se clăteşte şi se şterge cu un ţesut moale, uscat. Toate petele ar trebui să dispară.

Curăţarea tocătoarelor cu sare

image

Asiguraţi-vă că tocătorul este umed, iar apoi frecaţi-l cu sare. Se foloseşte o perie pentru curăţarea amănunţită, după care se scufundă în apă fierbinte. Se repetă procedura dacă este necesar.

Tapiţeria auto

image

Se amestecă apă şi lichid de spălat vase într-un raport de 1:1, amestecul fiind pulverizat pe tapiţerie de la o distanţă de 10 centimetri. Se freacă cu o perie care are peri moi, iar apoi cu o cârpă curată şi puţină apă caldă. Amintiţi-vă să stoarceţi din când în când murdăria de pe pânză. În cele din urmă, utilizaţi o cârpă din microfibră pentru a ajuta tapiţeria să se usuce mai repede.

Mai multe - Stil de viață

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite