Cel mai vârstnic student a intrat în Cartea Recordurilor: în ce domeniu s-a specializat bătrânul de 96 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO japantimes.co.jp
FOTO japantimes.co.jp

Un japonez în vârstă de 96 de ani a stabilit de curând un nou record mondial Guinness, devenind cel mai vârstnic student din lume care a absolvit o facultate. Acesta a urmat cursurile Universităţii din Kyoto, uimind cu performanţa obţinută.

Născut într-o fermă din apropiere de Hiroshima în 1919, Shigemi Hirata a devenit o veritabilă celebritate în campusul acestei universităţi nipone. 

”Studenţi pe care nici măcar nu îi cunoşteam mi-au telefonat pentru a mă felicita”, a declarat Shigemi Hirata pentru cotidianul Yomiuri. ”Este un sentiment ce îmi dă multă energie”, a adăugat Shigemi Hirata, care, după pensionare, şi-a consacrat 11 ani din viaţă studiului artelor ceramicii. 

El a declarat că intenţionează să doboare şi alte recorduri. 

”Sunt atât de fericit. La vârsta mea, este o adevărată plăcere să constat că sunt capabil să învăţ lucruri noi”, a adăugat nonagenarul nipon.

”Obiectivul meu este să trăiesc până la 100 de ani şi sunt destul de în formă, va fi amuzant să obţin o nouă diplomă”, a declarat Shigemi Hirata, care a luptat în marina japoneză în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În 2015, în Japonia trăiau aproape 59.000 de persoane centenare, potrivit datelor oficiale, ceea ce înseamnă că 46 de persoane din 100.000 trăiesc cel puţin un secol în această ţară asiatică.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite