Ce se întâmplă cu generaţia milenialilor? Cei mai mulţi tineri nu cred în căsnicie, dar visează la partenerul ideal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi ar vrea să ajungă în faţa altarului, cei mai mulţi tineri amână căsătoria şi spun că nu consideră căsnicia un lucru important/FOTO Arhiva Adevărul
Deşi ar vrea să ajungă în faţa altarului, cei mai mulţi tineri amână căsătoria şi spun că nu consideră căsnicia un lucru important/FOTO Arhiva Adevărul

Tinerii care au acum sub 30 de ani, care fac parte din generaţia „milenialilor”, nu prea mai sunt interesaţi de căsătorie. Un studiu recent arată că ei îşi doresc să aibă copii, dar nu mai cred în modelul tradiţional de familie.

Un studiu realizat de Pew Research Center arată că peste 52% din tineri consideră că a deveni părinte este unul dintre cele mai importante lucruri din viaţă. Cu toate acestea, numai 30% cred că şi căsătoria este importantă, scrie Youtango. La cercetare au participat tineri cu vârsta între 18 şi 29 de ani.

Această diferenţă este tot mai evidentă. Generaţia X, cei care erau tineri în anul 1997, aveau o altă atitudine: 42% puneau accent pe creşterea unui copil şi 35% pe importanţa unei căsnicii împlinite. Prin urmare, dorinţa de a oficializa o relaţie pare să fie tot mai mică la noile generaţii.

Spre deosebire de adulţi, tinerii nu consideră că un copil nu ar fi fericit dacă va creşte alături de un singur părinte. În concluzie, atitudinea faţă de familie şi căsătorie s-a schimbat foarte mult în decursul unei singure generaţii.

În prezent numai 22% din mileniali sunt căsătoriţi. La vârsta lor, 30% din tinerii generaţiei X formau o familie, iar generaţia anterioară, numită „baby-boom”, era şi mai interesată de oficializarea relaţiei: patru tineri din zece erau deja căsătoriţi până la vârsta de 30 de ani.

Chiar dacă nu se grăbesc să facă acest pas important, milenialii par să fie romantici, chiar idealişti. Ei spun că şi-ar dori foarte mult să întâlnească partenerul visat şi să se căsătorească: 70% din ei speră să ajungă în faţa altarului şi trei sferturi din ei recunosc că ar vrea să aibă copii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite