Vacanţă fără stresul barierelor lingvistice: au fost inventate căştile care traduc în timp real o conversaţie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru început, dispozitivul va folosit pentru a traduce conversaţii în limbile engleză, spaniolă, franceză şi italiană. FOTO Waverly Labs
Pentru început, dispozitivul va folosit pentru a traduce conversaţii în limbile engleză, spaniolă, franceză şi italiană. FOTO Waverly Labs

Căştile „inteligente” inventate de startup-ul american Waverly Labs au capacitatea de a traduce în timp real conversaţiile dintre utilizatori, fără a fi necesară conexiunea la internet.

Căştile dezvoltate de Waverly Labs, produs denumit ,,Pilot", ar putea elimina barierele lingvistice ţinând cont că au capacitatea de a traduce în timp real conversaţiile dintre cei care le utilizează.

„Pilot” seamănă cu o pereche de căşti wireless obişnuite, dar sistemul funcţionează fără conexiune la internet, cuvintele fiind traduse prin intermediul soft-ului care este prevăzut gadgetul, fiind necesară o aplicaţie disponibilă pe smartphone-uri.

Pentru început, dispozitivul va folosit pentru a traduce conversaţii în limbile engleză, spaniolă, franceză şi italiană, iar pe viitor vor fi disponibile şi pentru alte limbi, cum ar fi hindi, arabă şi limbile slave, după cum au precizat reprezentanţii Waverly Labs.

Căştile sunt de ajutor numai atunci când vorbiţi cu cineva care are acces la un astfel de sistem. Tocmai de aceea pachetul conţine două căşti, câte una pentru fiecare interlocutor. Ideea sistemului Pilot a pornit de la o poveste de dragoste între o frumoasă domnişoară din Franţa şi fondatorul companiei, Andrew Ochoa, care şi-ar fi dorit să comunice mai bine, poveste spusă şi de filmuleţul de prezentare a căştilor. 

image

Lansarea pe piaţă a produsului este anunţată pentru toamna acestui an, la un preţ estimativ cuprins între 249 şi 299 de dolari. Pentru cei care îşi vor rezerva căştile, preţul de pornire va fi de 129 de dolari, confom forbes.com.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite