Preferinţa pentru munte sau mare trădează tipul de personalitate al fiecăruia: explicaţiile din spatele teoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locurile în care ne petrecem timpul liber reflectă emoţiile fiecăruia. În fucţie de preferinţa pentru mare sau munte, psihologii au aflat că destinaţia pe care o alegem pentru vacanţă trădează tipul de personalitate.

Urmează vacanţa de sărbători, iar posibilitatea de a petrece timpul în cele mai îndepărtate destinaţii ne oferă oportunitatea de a opta pentru munte şi zăpadă sau mare şi temperaturi ridicate. Nimic nu este întâmplător, aşa că cercetătorii au stabilit că preferinţa fiecăruia poate dezvălui trăsăturile de personalitate, scrie mnn.com.

Psihologii de la Universitatea din Virginia au realizat cinci testări diferite constatând că, în general, introvertitii preferă zonele muntoase, în timp ce extrovertiţii optează pentru plaje. În cadrul primului test subiecţii au fost întrebaţi care este zona lor preferată, fiind supuşi la diferite teste de personalitate. În al doilea test, specialiştii au încercat să afle unde ar merge aceştia pentru a socializa. Oamenii au preferat marea în detrimental muntelui pentru a merge însoţiţi, dar au ales ambele variante pentru vacanţele de redescoperire, în care să fie singuri.  

Au mai fost făcute încă trei teste, unul folosind doar imagini ale celor două locuri, studiindu-se reacţiile subiecţilor. Într-o analiză cu unghi larg s-a descoperit că extrovertiţii tind să meargă în statele mai lăudate. În ultimul dintre studii, participanţii au fost trimişi în diferite locuri, aceştia fiind întrebaţi la final cum s-au simţit. Aşa cum era de aşteptat, introvertitii au fost mai fericiţi în zonele retrase de munte, iar extrovertiţii au vrut să se lase duşi de valurile mării.

Teoria din spatele preferinţei oamenilor spune că extravertiţilor le plac zonele mai deschise, fiind gata de noi experienţe, conectându-se uşor la tot ce se întâmplă în jur, în timp ce introvertiţii sunt mereu în căutarea de locuri care să le asigure confortul şi liniştea.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite